Priča o: Black Sabbath – “Paranoid”

Od nedonoščeta do legende!

Kad se zna pozadina nastanka ovog velikog hita grupe Black Sabbath, onda uvijek u tim i sličnim slučajevima naviru pitanja.

“Lucky Man”, grupe Emerson Lake & Palmer je prošao identični put. Ukratko, kao i EL&P, i Black Sabbath je bio kratak u studiju za minutažu da bi kompletirali prvi album.

Greg Lake je posegnuo za pjesmom koju je napisao kao jedanaestogodišnjak, te je s Palmerom doradio u studiju.
Na drugu stranu, Black Sabbath su se našli pred zidom, nisu imali ništa u džepu, te su jednostavno uzeli instrumente i počeli improvizirati. Uskoro se rodio rif, pa melodija i naposljetku tekst. Cijeli je proces od početka svirke do završetka snimanja trajao par sati!!

Tih par sati se ispisala povijest, jer ruku na srce, “Paranoid” je bio taj koji je otvorio vrata top lista singlica, a time i širokog auditorija ovoj grupi kojoj će mnogi negirati pravo na postojanje, a ona kao iz inata, postala velika!


Black Sabbath – “Paranoid”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci