Jethro Tull – “Under Wraps”

Rujan – 1984.

Jethro Tull izdaje petnaesti studijski album “Under Wraps”.

Sama godina nastanaka sugerira dominirajuću boju izričaja, što je svjetlosnim godinama od onog početnog, originalnog izričaja benda. U tom i leži osnovni razlog kontinuiranog osipanja ogromne vojske sljedbenika i tavorenje u nekim sferama gdje starih nema ili je malo, a novi nisu na vidiku.

Komercijalno i nije bilo toliko crno, jer album dolazi na top liste i penje se na #18. mjesto u UK i #76. mjesto u Americi na Billboardovoj listi.

Singlica skinuta sa njega “Lap Of Luxury” se penje do #30. mjesta.

Na albumu dominira zvuk sintesajzera u kombinaciji sa Andersenovom flautom, što u biti ovako na papiru i ne zvuči loše. Ali tu su još i sintetički bubnjevi, tako da u stvarnosti, gazimo po poljima gdje se o ukusima ne raspravlja. (na albumu su svi bubnjevi sintetički. Bubnjar Doane Perry će se pridružiti grupi uoči turneje!)


Jethro Tull – “Lap Of Luxury”

Teško je biti objektivan na ovakvim albumima. Mladima je daleko lakše, jer oni koji su “do grla” umočeni u “Aqualung”, “Tick As Brick” , “Living in the Past” ..i da ne spominjem dalje, teško mogu prihvatiti ovakav Jethro Tull.

Lirika na albumu je u potpunosti refleks Andersenove opsesije “špijunskim pričama“, dok je muzika, po prvi puta u povijesti grupe, zajednički rad. Obično je Anderson taj koji je donosio materijale i grupa ih samo razrađivala i polirala.

“Under Wraps” je neobičan album. Nekom se sviđa, nekome ne, ali ono što mu se ne može negirati jest činjenica da je izašao u 1984. godini, kad je kreativni sumrak već pokrivao dobar dio stare scene. Svojom je pojavom, i mimo svih kritika, unio malo svjetla.

Možda mu je to i ona najveća vrijednost!


Jethro Tull – “Under Wraps” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci