T2 – “It’ll All Work Out In Boomland”

Srpanj – 1970.

Grupa T2 snima prvi i jedini studijski album u originalnoj formaciji, “It’ll All Work Out In Boomland”.

Pored povoljnog ugovora s diskografskom kućom, naklada albuma je bila katastrofalno mala, te se kao bumerang vratila natrag grupi.

Priznati kao velika koncertna atrakcija i vlasnici rijetkog albuma, ulaze u studio da bi snimili drugi album. No, tenzije radi “neuspjeha” prvijenca su bile prevelike, te Keith Cross napušta grupu u sred snimanja. Bio je to kraj najperspektivnije grupe epohe!

Dolaskom devedesetih i digitalizacije zvuka, na tržište ponovo izlazi prvijenac “It’ll All Work Out In Boomland” i pobire nepodijeljene simpatije. Kritike su bile toliko povoljne da su generale ujedinjenje grupe i njen ulazak u studio.
No, ovo je već neka druga priča.


T2 – “In Circles”

“It’ll All Work Out In Boomland” se sastoji od četiri kompozicije, od kojih “No More White Horses” nosi svoju stranu ploče kao neprikosnoveni hit koji je trebao biti na top listama.

“b” stranu vinila zauzima samo jedna kompozicija, epska “Morning”, koja je u svojih dvadesetak minuta sposobna prikovati slušatelja i ostaviti ga bez daha. Kao uostalom sve kompozicije na ovom briljantnom albumu.

T2 su ovim albumom zakoračili na teritorij grupe Cream, ali što je još značajnije, proširili su izričaj uvevši duhaću (bras) sekciju. Ovaj potez je toliko u segmentima obogatio zvučnu sliku da govorimo o sasvim novom zvuku kojeg je grupa dobila. Nažalost, sve se završilo s ovim albumom.


T2 – “No More White Horses”

Na proširenom izdanju su se našle kompozicije snimljene u živo u BBC studiju. Dvije od njih, “Questions And Answers” i “CD” su trebale naći mjesto na drugom albumu grupe. Šteta, jer iz ovih je kompozicija vidljiv napredak i evolucija izričaja grupe, za kojeg nikada nećemo saznati gdje bi stigao da su ostali zajedno i snimali albume.

Teško da ima logike naricati nad prolivenim mlijekom, ali ovom slučaju jednostavno ne mogu prežaliti sudbinu ovog sastava.

Album “It’ll All Work Out In Boomland” zaslužuje veliku pažnju, jer ovo jest veliki album u svim svojim segmentima i samoj svojoj biti.


T2 – “It’ll All Work Out In Boomland” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci