Lemongrass feat. Jane Maximova – “Seven”

Otmjeno i opuštajuće

Lemongrassmusic je eklektična, neovisna glazbena etiketa koja proizvodi glazbena izdanja visoke klase, koja proširuju opseg žanra istražujući Lounge, Chillout, Ambient, NuJazz, TripHop, Electronic World Music, Deep House, Soul i još mnogo toga.

Kada se glumac Roland Voss udružio sa svojim bratom Danielom kako bi pokrenuli vlastitu izdavačku kuću 2005. godine, obojica nisu očekivali da će rasti do takvog međunarodno poštovanog glazbenog brenda kao što je danas. U početku je njihov središnji fokus bio na samostalnoj platformi za vlastite različite projekte i produkcije kao što su Lemongrass, Weathertunes, Five Seasons i Jasmon, pri čemu je nepotrebno reći da je Lemongrass ostao središte njihovog rada.

Filozofija etikete potaknuta je optimizmom i ljubavlju prema kreativnom izražavanju umjetnika pod njihovim okriljem. Čini se da ta vizionarska potraga povećava kvalitetu njihovih izdanja kao značajnu razliku. Tvrdnja da se “umjetnici osjećaju kao kod kuće u Lemongrassmusic” nije fraza, to je svakodnevna stvarnost i preduvjet da glazba nosi pozitivne vibracije i toplinu koja prati njihov izraz kreativnosti.


Lemongrass feat. Jane Maximova – “Let The Day Begin”

Lemongrass (limunska trava) je podražaj za nekoliko ljudskih osjetila. Naš jezik i nos potaknuti su svježim okusom citrusa biljke, a naše uši dobivaju blagodjelujuće glazbene tretmane Roland Voss-ovog projekta. Osnovan je 1996. godine kada je za svijet Lounge & Chillout bio neotkriveno otvoreno polje kreativnosti, što se pokazalo kao savršen prostor za mnogobrojne Rolandove glazbene interese. Tijekom mnogih godina, prepoznatljiv Lemongrass zvuk razvijen je u kreativnom procesu sazrijevanja.


Lemongrass feat. Jane Maximova – Not The End

Sada kulminira izdavanjem novog albuma pod nazivom ‘Seven’ koji slavi sedam godina suradnje Roland Voss-a i pjevačice iz Moskve, Jane Maximova-e, čiji se baršunasto mekani vokali predivno harmoniziraju s atmosferskim kolažima na albumu. Svih sedam pjesama na mini albumu su likvidne lounge teme koje proizlaze iz njihove plodne kontinuirane suradnje, uz instrumentalno zarobljavanje koje dijeli prostor s primamljivim vokalnim segmentima na albumu, pri čemu svaka pjesma ima svoj osebujan izraz, a valovi otmjenosti prelaze preko slušatelja, s mnogo izmjena i iznenađenja.


Lemongrass feat. Jane Maximova – “Pacific”

Oblikovan očaravajućom dubinom, album je stvoren bez pritiska potpuno novih glazbenih pejzaža, ali s pozadinom dobro poznatih tehnika. Vješto uravnotežen, s jedne je strane downtempo chill ugodne vrste, savršen za opuštajuću šetnju tijekom toplog popodneva, s druge strane izvanredno odabrani jazz i rijetki swing uzorci s dobro ukomponiranim opuštenim ritmovima, a s treće strane ambijentalni pasaži s obiljem prostora za zvukove i eksperimente, kao početna točka za lijepe, slatke glazbene teme. Ovaj stilski koktel u kombinaciji sa zanimljivim zvukom i visokom produkcijom stvara vrlo dobar glazbeni materijal, i više je nego sposoban stvoriti zapanjujuće melodije. Možda vas ti zvukovi i neće iznenaditi, ali dobro ih je pažljivo slušati kako bi vidjeli njihov skriveni potencijal.

Naše uši su umorne od kompjuterski izrađenih pjesama s gigabajtima semplova, ali moramo priznati da su pojedina djela vrijedna pažnje. A ponekad su u nekim sredinama (ne samo u hotelskim predvorjima) ovi glatki ritmovi vrlo učinkoviti.


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci