Mrtvi, a zarađuju !

Bez iznenađenja!

Svake godine u ovo vrijeme, financijski magazin Forbes donosi listu najprofitabilnijih leševa, odnosno, preminulih slavnih osoba po rangu zarade.

Nije tajna da je smrt najbolja reklama, pa smo tako svjedoci trenutaka kad premine neki od umjetnika, ili u našem slučaju glazbenika, prodaja njegovih albuma skače nekoliko puta, ne rijetko, dosižu se tiraže o kojima je živi umjetnik mogao samo sanjati.

I ove je godine na prvo mjesto, kao i prošle, Michael Jackson. Na listu je došao i nedavno preminuli Tom Petty i to na #6. mjesto.

Dakle, svojim je nasljednicima Michael Jackson ove godine donio okruglo 75 milijuna dolara, što je ipak za sitnicu od 27 milijuna dolara manje nego lani.

Interesantno je da je Elvis Presley još uvijek među najvećima kad o ciframa govorimo. I on je utržio manje nego lani, ali s 35 milijuna dolara nasljednici i te kako mogu biti zadovoljni.

Na listi su još Bob Marley, Prince, John Lennon, David Bowie … svi su bili veoma vrijedni prošle godine i utržili na milijune dolara.

Uostalom, pogledajte listu:

Michael Jackson ($75 million)
Arnold Palmer ($40 million)
Charles Schulz ($38 million)
Elvis Presley ($35 million)
Bob Marley ($23 million)
Tom Petty ($20 million)
Prince ($18 million)
Dr. Suess ($16 million)
John Lennon ($12 million)
Albert Einstein ($10 million)
David Bowie ($9.5 million)
Elizabeth Taylor ($8 million)
Bettie Page ($7.5 million)

Izvor: Forbes 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *