Jon Anderson – “1000 Hands – Chapter One”

Djelo tisuću ruku!

Neiscrpne inspiracije, neumoran kakav je, nevjerovatan u svakom pogledu, Jon Anderson je često spominjano ime zadnjih pola stoljeća, kroz glazbene radove koje je ostvario kao član matičnog sastava Yes, u svojim brojnim kolaborativnim glazbenim projektima, ili kao solo umjetnik, glazbene radove koji su više nego izvanredni.

Ovog puta riječ je o novom solo albumu ‘1000 Hands: Chapter One’.

Jon ga je počeo snimati još 1990. godine s Yes kolegama Chris Squire-om i Alan White-om, da bi od tada povremeno radio na njemu, i konačno nakon gotovo 30 godina, stvorio gotov proizvod.


Jon Anderson – “Now”

Snimljen u Solar Studios u Orlandu na Floridi, u produkciji Michael Franklin-a, album je nastao uz pomoć raznih renomiranih glazbenih imena, uključujući Steve Howe, Ian Anderson, Chick Corea, Jean-Luc Ponty, Carmine Appice, Billy Cobham, Steve Morse, Rick Derringer, Jonathan Cain, Tower of Power i čitav niz drugih.
Otuda i ime: 1000 ruku.

Album je potpuno oblikovan, koherentan komad modernog proga, iako neki dijelovi zvuče “retro”, a neki zvuče više “neo”, uz utjecaje poput klasične, jazz, reggae, world music i (osobito) EDM-a.

Ipak, album teče briljantno i ima jedinstven zvuk.
Ipak, ono što je najviše osvježavajuće je čuti Jon Anderson-a u vrhunskoj vokalnoj formi, donoseći snagu koja podsjeća na razdoblje njegovih ponajboljih djela s Yes.


Jon Anderson – “Ramalama”

Za ljubitelje Andersonove solo karijere, ovo najnovije izdanje je zasigurno veličanstveno zvučno iskustvo, premda to umnogome nije Yes glazba i obožavatelji tog sastava mogu imati oprečna mišljenja ako pristupe s takvim očekivanjima. Ali za one koji prihvaćaju Andersonovu raznolikost i širok raspon stilova, ovo je album kojeg je vrijedilo čekati.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci