Bruce Springsteen – „Western Stars“

Bossov samo dobar album

„Western Stars“ je 19-ti po redu Springsteenov album.

Boss mi je puno drag. Za gledat ga uživo nije mi bilo teško uputit se put Milana, Rima , Berlina…. Njegove ploče od gusta poslušam.

Međutim za mene je esencija Bossa u njegovoj kolaboraciji sa E-Street bendom. Nijedan njegov solo album (osim „Nebraska”) nije mi baš lega. To se ne odnosi na „Seeger Session Band“ album koji spada u jednu sasvim drugu kategoriju.

Album „Western Stars“ ima 13 pjesama. Snimljen je u Springsteenovom kućnom studiju. Snimak je kao i svi današnji odličan. Ispoliran do toga da postane dosadno tražiti neku falingu. Od poznatih faca na albumu nastupa jedino Paty Sciafa supruga od Springsteena. Paty je izvanredna umjetnica, te se njezin utjecaj osjeća na samom albumu.


Bruce Springsteen – “Hello Sunshine”

Po riječima samog Springsteena album je posveta Kalifornijskoj muzici sa kraja 60-tih i početka 70-tih. Muzicki izražaj je nježan, melankoličan i može se reći sjetan.

Springsteen ima 69 godina. I to se osjeća na albumu. Sam naziv albuma „Western Stars“ asocira na zapad života, svođenje računa sa samim sobom …. .

Kada nekoga voliš , ne mozeš biti objektivan ali…. , ovaj mi album nije baš seja. Previše je ušao u AOR vode. Više mi lići na odrađivanje gaže ili neke stavke iz ugovora s diskografskom kućom.


Bruce Springsteen – “Tucson Train”

Ploča se sluša lako, ali ja jednostavno nemam potrebu da je stalno vrtim… . Ima par lipih pisama . Najviše mi legla „Sleepy Joe’s caffe“ Lipa mi je i „Tuscon Train“.

I to bi bilo to, očekivao sam puno više.

Sada, bacati album u blato, …. .

Album definitivno nije za baciti. Kad vidimo koliko se smeća izda i što je najgore, sluša, ovaj album je svjetionik u mraku.

Međutim Boss uvijek daje na neki način više, to više nisam našao na ovom albumu.
Album je SAMO DOBAR!

U svakom slučaju preporučujem ga za slušanj!

Triba se strpiti, najavljen je novi album s E-Street bandom. Potom turneja, … . To će biti , nadam se druga i daleko lipša priča.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Bruce Springsteen – “Western Stars” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci