Toto – “40 Tours Around The Sun”

Ili kako zadržati liniju

Što sluša zadrti prog-fan skrivajući se u podrumu?
Toto!

Zašto?
Jer je to najomraženiji sastav u prog zajednici, premda glazbenici svjetske klase, usudili su se proslaviti svojim podlim AOR-om izvodeći ga već četrdeset godina.
Naravno, nesporno je da pjesme poput “Africa”, “Rosanna” ili “Hold The Line” spadaju upravo u ovu kategoriju naslova, koje se često moglo čuti na radiju.


Toto – “Rosanna”

Iako je Toto uvijek bilo teško definirati u smislu glazbenog stila, postali su mjerilo po kojem mnogi umjetnici temelje svoj zvuk i produkciju, nastavljajući nadilaziti vlastite standarde, što je jednostavno sinonim za njihov glazbeni kredibilitet.

Kao značajan dio pop-rock kulture i jedan od rijetkih sastava 70-ih koji su podnijeli promjenjive trendove i stilove u karijeri uživajući multi-generacijsku svjetsku bazu fanova, njihov repertoar je i dalje aktualan putem širokog medijskog profila.

Prošle godine, povodom njihovog 40. rođendana, Toto je otišao na jednu od svojih najvećih europskih turneja, gdje su popunili niz ogromnih dvorana, koju nastavljaju od lipnja ove godine startajući u Njemačkoj.

U sklopu ovog obljetničkog obilaska, ovaj live album snimljen je tokom koncerta u Ziggo Domeu u Amsterdamu u ožujku 2018. godine, pred više od 18.000 posjetitelja.


Toto – “Dune Desert Theme”

Ono što je započelo početkom 2018. s vrlo sličnim zvučnim naslovom albuma ’40 Trips Around The Sun’, sada pronalazi svoj vrijedan nastavak u ovom atraktivnom paketu naslovljenom ’40 Tours Around The Sun’ koji kombinira DVD i CD izdanje s debelim digipakom od 12 stranica.
Čak i vinilni čudaci dobivaju za svoj novac 3-LP izdanje.

Toto je izveo širok spektar pjesama, uključujući hit singlove, rijetko izvođene naslove i dvije nedavno snimljene pjesme koje su se pojavile na njihovom prošlogodišnjem albumu ‘Greatest Hits (40 Trips Around The Sun)’.
Također je uključen i takozvani “40 Tours Featurette”, set potpuno novih intervjua s članovima sastava: Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro i Joseph Williams.

Ovim koncertom i pripadajućim albumom, sastav još jednom potvrđuje da su još uvijek jedan od rijetkih sastava koji su tako dugotrajno utjecali na svjetsku pop-rock scenu kao izuzetan sastav koji ima globalni status uz najveće poštovanje.


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci