Stevie Nicks – “Stand Back 1981-2017”

Retrospektiva vladajuće kraljice rock ‘n’ rolla

Stevie Nicks, prelijepa dama kojoj ne treba poseban uvod, te koju je magazin Rolling Stone jednom proglasio “vladajućom kraljicom rock ‘n’ rolla”, vodila je izvanredan i zanimljiv život, uspijevajući u industriji u kojoj dominiraju moćni ljudi, uspostavljajući snažnu umjetničku viziju i stil.

Uživala je u vrlo uspješnoj karijeri s Fleetwood Mac-om, kao nesumnjivo najprepoznatljivija figura u tom popularnom i talentiranom sastavu.
I dok se njezin matični sastav uzdizao do vrtoglavih visina uspjeha, krenula je u solo vode dokazujući da njezin umjetnički identitet nije ovisan o njezinoj ulozi u Fleetwood Mac-u.


Stevie Nicks – “Edge Of Seventeen”

‘Bella Donna’, njen prvi solo album, bio je samo početak onoga što će biti karijera prepuna glazbenih partnerstava i kompilacija, te i sve ono što je ta nevjerojatna žena bila sposobna, dokazujući svoje kvalitete kao nezavisni glazbenik.

Danas se glazbena povijest ponovno nadopunjuje, jer je postala prva ženska rock legenda koja je dvaput primljena u Rock and Roll Hall of Fame – prvi put kao član sastava Fleetwood Mac 1998. godine, a drugi put u Ožujku ove godine za iznimnu solo karijeru koja se proteže gotovo 40 godina.

Da bi odao počast njenom revolucionarnom postignuću, Rhino je sastavio novu kolekciju ‘Stand Back 1981-2017’, sa 40 remasteriranih skladbi, dostupnu u različitim izdanjima, koja slavi njezinu solo karijeru s bitnim snimkama odabranih sa studijskih albuma, nastupa uživo i doprinosa za soundtrack, te nekoliko njezinih najslavnijih suradnji uključujući Tom Petty & The Heartbreakers, Don Henley, Dave Stewart i Lady Antebellum.

Njezini vokali su uvijek bili vrhunski, a pisanje pjesama nikada pogrešno. Pjesama čija su poglavlja krivudave i uvijek evoluirajuće priče o životu, ljubavi i gubitku na najljepšim i neprestanim načinima, postavljajući ton emocionalnom otkrivanju slika uronjenih u te pjesme.


Stevie Nicks – “Sara”

Kultivirala je suptilnu mističnost i očaravajuću osobnost koja joj je donijela jednu od najstrastvenijih posvećenih baza obožavatelja koju je ikad mogla potvrditi bilo koja pop-rock zvijezda.

 *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci