Pro-Ject & Compact Disc

Srednja uzaludna ili …. ?

Posljednjih godina vijesti s novostima koje dolaze s proizvodnih traka CD playera su toliko rijetke da se osobno ne sjećam kad sam posljednji put vidio neku relevantnu vijest vezanu za tehnologiju i proizvodnju tih mašina.

S obzirom da se prodaja CD nosača zvuka strmoglavljuje logaritamskom krivuljom, nije ni čudno, ali ono što jest čudo, da se ipak pojavila vijest iz tog tehnološkog sektora. Objavio ju je Pro-Ject i to ni manje ni više nego na polju, pogađate, proizvodnje novih CD playera. Moram priznati da je potrebna poprilična doza hrabrosti ne samo u samom činu, već i u ulaganju velikog novca u proizvodnju/tehnologiju koju redom svi napuštaju.

Pa kad je tomu tako, moramo dati kredite tim ljudima, a vama objasniti o čemu se radi.

Kao prvo poslovna logika, koja leži na uvjerenju da će se nakon strmoglavog pada CD ponovo vratiti u igru te da je upravo sada idealno vrijeme za pripremu terena.
Kao drugi faktor, kompanija uzima zdravo za gotovo podatke o prodaji CD nosača zvuka i tom segmentu, iako u opadanju, vidi šansu za proboj svog proizvoda.


Kao treća, neosporna činjenica na koju računaju proizvođači je ta da se tijekom posljednjih desetljeća „akumuliralo” toliko kolekcionara CD nosača zvuka, da će se među njima sigurno regrutirati u najmanju ruku, „kritična masa” kupaca koja će proizvod prenijeti preko granice rentabilnosti i donijeti zaradu.
Četvrto, ali ne i posljednje, novi CD playeri su danas na tržištu prava rijetkost, te i u tom Pro-Ject vidi svoju šansu, jer zbog unikatnosti lansiranog proizvoda dobiva mnogo besplatne reklame (kao što je uostalom i ovaj članak!)
I posljednje, peto, ono što bi definitivno moglo prevagnuti u nabavi ovog playera, a to će te pročitati na kraju ovog teksta.

Dakle, novi CD player nosi ime CD Box RS 2 T transport. Unutar ovog dugog imena krije se monster hi-end moderne tehnologije, koji čita sve moguće CD formate, (CD Audio, CD-R, CD-RW and Hybrid SACD discs).

Nadalje, prvi je CD player koji pri tom upotrebljava BlueTiger CD Pro 8 drive (high-end, CD/MP3/WMA & high-definition FLAC reader, i još mnogo toga.. .), te CD-84 servo motor za regulaciju okretaja.

No, sve su to tehnikalije koje mogu, ali ne moraju privući kupce, Ali kompanija ima još aduta u džepu ili bolje rečeno, u utrobi uređaja. CD Box RS 2 T transport u sebi ima ugrađen vrhunski digital-to-analog pretvarač. Prema izjavama proizvođača, radi se o top klasi, što odmah u startu eliminira osiromašenje signala radi loše kvalitete analognog signala koji je rezultat ugrađenog nekvalitetnog pretvarača.

Da sve ne bude med i mlijeko, pobrinula se ekonomija. Kao što ne postoji “besplatni ručak” tako ne postoji “jeftino i dobro” u tehničkom sektoru.

Cijena uređaja je €2,499!
Prava sitnica!

Povezani članci