Coldplay = 5 bilions!!

Vjerovali ili ne!

Ovo je ipak vijest za ozbiljniju objavu. Spotify je nedavno iznio posljednju statistiku sa svog servisa i rezultat je frapantan.

Coldplay je naviše skidani izvođač u povijesti muzike. (s njihovih servera!). Ili detaljnije, Coldplay na svoje ime ima 5 milijardi downloada svojih kompozicija. To ga ustoličuje na apsolutno prvo mjesto kad je ovaj servis u pitanju.

U brojkama bi to izgledalo ovako: Samo s posljednjeg albuma grupe “A Head Full Of Dreams” zabilježeno je milijardu “streamova“. Kompozicije koje su privukle najveću pažnju su “Adventure Of A Lifetime” s 322 milijunastreamova“, te “Hymn For The Weekend”, s 289 milijunastreamova“.

spotPrigodom ovog događaja grupa je napravila jedan logičan korak, izdali su EP, “Live From Spotify London”, s najčešće skidanim kompozicijama. Album je snimljen u živo u malom Londonskom HQ klubu.

Da bude sve u ružičastom, pobrinuo se BBC, koji je na svojoj fešti „BBC Music Awards“, proglasio Coldplay za grupu godine.

Grupa je po izlasku albuma “odradila” trijumfalnu turneju na kojoj su ga promovirali (album “A Head Full Of Dreams”), s završnicom u Sydneyju, gdje su dvije večeri uzastopno rasprodali stadion.

Tijekom turneje su prodali 4.2 milijuna ulaznica.

Povezani članci