Lemmy – legenda!

Sedam činjenica koje to dokazuju!

Motorhead je “ruknuo” na scenu 1975. godine i na mah osvojio sve ljubitelje žestokog, i onog iskonskog rocka. Ali ne samo to,  pod patronatom Lemmya, Motorhead postaje ikona svog doba koja je živjela sve do prije par godina, kad je preminuo.

O njemu je već dosta napisano i rečeno, stoga, za ovu priliku, nije se loše prisjetiti, par “slika”, koje zorno pokazuju i dokazuju da je Lemmy bio i ostao legenda!


1. Bio je član ekipe na turneji Jimi Hendrixa!

Nakon što se preselio u London, Lemmy je dijelio stan sa basistom Noel Reddingom, koji je pak svirao sa Hendrixom. Lemmy kreće na turneju kao običan “roady” i asistira u svim poslovima, do nabave droge za Hendrixa. Na pitanje novinara, da li je išta naučio na toj turneji, odgovorio je: “da, ostavio sam gitaru i posvetio se basu!”

2. Izbačen iz grupe Hawkind

Pored toga što je pjevao najveći hit grupe “Silver Machine”, koji je došao na #3. mjesto U.K. top liste, Lemmy biva izbačen iz grupe nakon što je bio uhapšen zbog posjedovanja droge.

3. Ujedinio je pankere i metalce!

Motorhead je u biti bio “missing link” između punka (ala Ramones) i Black Sabbatha. I dok je punk scena u pravilu negirala dugokose metalce, u slučaju Motorheada se dogodilo obrnuto.
Motorhead je svojim pametnim pristupom i otvorenošću novom izrazu, uspio ujediniti te razdvojene grupe mladih. Nije tajna da je Lemmy sudjelovao na snimanjima punk grupa pa i gostovao na koncertima.

4. Napisao je “Ace of Spades”

Bez ikakve dvojbe, najznačajnija kompozicija grupe Motorhead. I ne samo to!

5. Bio je veliki ženskaroš!

I pored svog zastrašujućeg izgleda, Lemmy je bio miljenik žena . Doduše ne kao recimo Mick Jagger i ostali šarmeri iz rock miljea, ali prema dostupnim informacijama, “odradio” je oko 1 000 ženskih duša. Ako je i blizu istine, brojka je impresivna.

6. Šokirao je sve doživjevši 70.

Svojim načinom života, pa uostalom i samom lirikom, Lemmy je cijelog života davao do znanja da je svjestan auto destrukcije i da ne očekuje neki dugi život i mirnu starost. Mirnu starost sigurno nije doživio, jer je bio aktivan do zadnjeg trenutka svog  života, ali da je proživio toliko dugo, vjerojatno je i njemu samom, sada u raju, to pomalo nejasno.

7. O njemu je napravljen jedan od najboljih dokumentaraca današnjice!

O Lemmyu je 2010. godine snimljen dokumentarac. U njemu su se pojavili mnogi sa kojima je prijateljevao, od Ozzy Osbournea, Alice Coopera, Dave Grohla, Slasha do Mick Jonesa. I uz njih, još poprilično nepoznatih, ali Lemmyu odanih ljudi.

O ovom filmu sam napisao par riječi, koje možete naći ovdje!

Izvor: maxim.com

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci