Kako su dobili ime – The Marshall Tucker Band?

Kao i kod mnogih sastava slične asocijacije imena, ne postoji osoba Marshall Tucker u bendu, po kojoj je uzeto ime. Da li je postojala u to vrijeme negdje u blizini, vjerojatno jest, ali nije imala veze s bendom.

Priča ide otprilike ovako:
Grupa je u rodnom gradu Spartanburgu u Južnoj Karolini imala prostoriju u kojoj je provodila sate vježbajući. U tom trenutku bezimeni, očajnički su tražili pogodno ime za bend.

E sad, priča ide u dva smjera.
Jedna verzija kaže da je netko od grupe ugledao natpis na privjesku ključa koji je otvarao prostoriju za vježbanje. Na njemu je pisalo Marshall Tucker, vjerojatno ime vlasnika prostora.

Druga priča kaže da je Marshall Tucker bilo ime osobe koja je štimala klavir u prostoriji u kojoj je bend vježbao.

Eto, na vama kojoj će te verziji pokloniti svoje povjerenje, ali na kraju balade, ipak je irelevantno, jer Marshall Tucker Band je uspio i to je najvažnije!


The Marshall Tucker Band – “Can’t You See”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci