Hologrami, hologrami, … i hologrami!

Pogled u ne baš svjetlu budućnost!

Nauka je još jednom stupila na scenu u pokušaju kompenzacije odsustva preminulih velikih muzičkih zvijezda. Interes za njima ne jenjava, te su se njihovim odlaskom zaklade i legalni nasljednici odlučili pozabaviti nastavkom štampanja novca na račun pokojnika.

Kako je novac zemaljska činjenica, tako su i hologrami postali stvarnost. Da li uzlet holograma indicira daleko veći problem u muzičkoj industriji, kojeg nitko ne želi priznati, to je jedna duga priča za neku drugu temu?

Ovaj put krećemo u prezentaciju trenda koji je ovih dana dosegao svoj “apsurdni” vrhunac ili vrhunac “apsurda“, ovisi s koje strane želite promatrati ovaj slučaj. Sve je počelo kad je hologram Michael Jacksona probio led i pokazao da se sve može kad se hoće. Hologram Ronnie James Dioa je već odradio probne nastupe, ali i cijelu turneju, koja je prema informacijama, završila u debelom $ plusu svih sudionika.

Hologram Roy Orbisona trenutno puni dvorane, dok je medijima svojevremeno stigla najava da će ABBA izdati svoje novo snimljene pjesme prije Božića i da nakon toga njihovi hologrami kreću na turneju. (iz nepoznatih razloga, cijeli je projekt odgođen!)

Oko holograma Frank Zappe su se lomila koplja, ali miris novca je nadjačao sve sentimente i , .. , kreče turneja s hologramom Frank Zappe u glavnoj ulozi..!

Tu su još hologrami Elvisa i Tupaca….

I sad dolazimo do onog vrhunca koji se može označiti kao “apsurd“. Na Dalekom Istoku već hara hologram koji nema svoje izvorište u stvarnoj osobi iz muzičke povijesti. Drugim riječima, lik je nastao u laboratoriju, život su mu udahnuli inženjeri i aranžeri. Skladala se muzika koja prije nikada nije postojala i … , lavina se otkotrljala.

Hatsune Miku, animirana J-Pop zvijezda je preskočila cijeli dosadni proces koji je uključivao rađanje, odrastanje, komponiranje, izvođenje, snimanje, smrt, … i skočila direktno iz crtaćeg stola na pozornicu.

Uz dobar marketing, a industrija ga ima, rezultat je ….. pogledajte snimke dolje, ovo su stvarne snimke, pa sami odlučite i zaključite.

I još jedna mala napomena. Oni navodnici u rijeći “apsurd” iz sredine članka nisu radi prenesenog značenja, jer Miku i njeno postojanje jesu svojevrstan apsurd, objašnjenje navodnika leži u činjenici da će današnji “apsurd” vjerojatno biti “normalna” pojava u budućnosti.

Gdje će nas odvesti razvijanje tih današnjih “apsurda” teško je prognozirati, ali da će to biti neka lijepa i svjetla muzička budućnost, to sigurno NE!
Pogotovo kad je gledamo u ozračju jednog “Fillmore East” albuma ili pjesme “Layla” ili .. .

Kad je 2002. godine snimljen film „Simone“ (S1M0NE), bio je najavljen kao „science-fiction movie“. Bilo je to prije samo šesnaest godina, a danas je stvarnost!

I za kraj ono posljednje, ali i te kako indikativno. Do sada su se hologrami kreirali po uzoru na preminule umjetnike, ali Metallica je krenula korak naprijed. Očito nezadovoljni bubnjanjem jednog od osnivača benda, Lars Ulricha, odlučeno je da će na sljedećoj turneji umjesto njega krenuti hologram. Ovu vijest tek treba potvrditi, ali od objave je prošlo desetak dana i do danas nema demantija.

Orwell je bio u pravu za danas u previše toga, tama “1984”-te i “Životinjske Farme“ jest današnja stvarnost. Iako je svoje romane pisao kao upozorenje budućim naraštajima, danas smo svjedoci da su te dvije knjige “instruction manual” vladama i vladajućoj svjetskoj oligarhiji.

Nadam se da neće biti u pravu i za OVO, ali .. , nekako me strah!


Hatsune Miku – “World is mine”

Simone (2002) Official Trailer

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci