“Next Led Zeppelin”

nade, nade i … ćorak ..!

Teško je reći da je “pokret” počeo s prvim albumom grupe Led Zeppelin, ali tamo negdje između izlaska trećeg i četvrtog albuma počela je (manijakalna) potraga za bendom koji će naslijediti velikane.

Idiom “next Zeppelin” se toliko udomaćio u medijima, da su se tikete počele dijeliti automatski, kako je tko izronio iznad površine, bez obzira na afinitete, talent i potencijal.
Biti etiketiran kao nasljednik velikih jest bio kompliment, ali i prokletstvo. Vjerojatno je u konačnici više odmoglo nego pomoglo.

Ultimate Classic Rock je donio listu “najuspješnijih” bendova koji su ponijeli epitet “next Zeppelin” i nije loše se prisjetiti.
Danas možda izgleda čudno, ali neki bedovi i solisti su stvarno obećavali na počecima, neki su ta obećanja donekle ispunili, ali u nekom drugom smjeru, a većina ih se vratila ondje odakle su i stigli.

Dakako, sve ovo je dio folklora koji prati izlazak albuma prvijenca sastava Greta Van Fleet, koji se do danas najviše odlijepo od grupe i najozbiljnije do sada iskoristio atribut “next Zeppelin”.


Greta Van Fleet

Kingdom Come

Billy Squier

Whitesnake

Wolfmother

Zebra

Izvor: Ultimate Classic Rock 

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci