“Ed Force One”

ili, Boeing 747!

Poznato je da frontman grupe Iron Maiden, Bruce Dickinson, posjeduje letačku dozvolu i da redovno upravlja velikim zrakoplovima. Ima tomu već vremena od kako Iron Maiden odlazi na turneje sa svojim avionom, kojim upravlja Bruce.

Time je svrstao svoju grupu u jednu od rijetkih koji rade turneje na taj način. Doduše, ideja nije nova, jer su Led Zeppelin još sedamdesetih imali svoj avion za turneje po američkom kontinentu. Slijedili su ih Deep Purple…i da ne nabrajam dalje.

I sve do ove turneje nije bilo problema. Iron Maiden je imao svoj avion, s logom i nazivom turneje na njemu, te je bend brzo i lako prevaljivao ogromne udaljenosti.
No, ovaj se put pojavio jedan problem. Naime, sve do sada su letjeli sa Boeingom 757, ali za ovu turneju im je on bio malen. Rješenje se samo nametnulo. Boeing 747, koji je daleko veći i time prikladniji za ovu turneju.

Zbog zakonske regulative, Bruce je trebao proći ponovljeni trening i iza sebe imati predviđene sate samostalnog leta. Sve je to obavljeno na vrijeme, i 747 je sletio na internacionalni aerodrom u Ft. Lauderdaleu na Floridi, 24. Veljače – 2016. godine.

Američki dio turneje će proći OK, što se tiče aviona, jer u Americi je sve veliko, pa i piste, koje su u biti dimenzionirane za idući milenij.

Europa je ipak malo drukčija. Već sada je znano da avion neće moći sletjeti u Dortmund u Njemačkoj, jer je pretežak za njihovu pistu. Stoga će se preusmjeriti na aerodrom u Düsseldorf, odakle će se organizirati autobusni prijevoz za tehniku koju nose i same članove benda.

Iron Maiden su nedavno izdali album “Book of Souls”, i počeli turneju koncertom u BB&T Centeru u Ft. Lauderdaleu.

U sklopu europskog dijela turneje posjetit će Split, kad će u Spaladium Areni održati koncert. (za pamćenje!).

Nadam se da će uspjeti sletjeti na splitsk aerodrom!?


“Ed Force One” slijeće u Ft. Lauderdale, Florida

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci