Kako su dobili ime: Heart?

Iako je uvriježeno mišljenje da je ime grupe Heart došlo od činjenice da su je vodile dvije sestre, te se time nametnula asocijacija, stvarnost je bila sasvim drugačija, skoro bez ikakvog utjecaja od strane sestara.

Dakle, 1967. godine je oformljena grupa White Heart. Početkom sedamdesetih grupi se pridružuje Ann Wilson kao vokal. Ubrzo po njenom pridruživanju grupa mijenja ime u Hocus Pocus (po nazivu pjesme tada veoma popularne grupe Focus).

Grupa je bila nestabilna, te se ubrzo raspada. 1972. godine Ann Wilson ulazi u vezu s Mike Fisherom, bratom bivšeg člana grupe, Rogera, te se u novom okružeju rađa ideja o pokretanju grupe. Trebala je to biti neka varijanta obaju prethodnih grupa, Hocus Pocus/White Heart.

Danas je nepoznato kako se dogodilo da je od dvostrukog imena grupe (Hocus Pocus/White Heart) na kraju ostalo samo ime Heart, ali sigurno nije od strane sestara, jer Nancy Wilson (sestra Ann Wilson) se pridružuje grupi Heart tek 1974. godine i time zaokružuje formaciju koja će steći globalnu slavu.

Eto!


Heart – “Barracuda”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci