Kako su dobili ime: Grand Funk Railroad?

Porijeklo imena je jedan od bezbroj primjera “pogleda oko sebe” i “lupanja “ imena po slučajnom obrascu. Kao što je Chicago Transit Authority svoje ime “bubnuo” po gradskom prijevozniku u Chicagu, tako se Terry Knight, manager budućih stadionskih zvijezda, jednostavno poigrao riječima u nazivu željeznice koja je prolazila njegovim gradom. (Flint u Michiganu)

Pun naziv željeznice je bio The Grand Trunk Western Railroad i Terry se poigrao riječima Trunk Western i promijenio ih u jednu, Funk (više muzički orijentiranu, ali bez nekih veza s muzikom koju su svirali njegovi puleni!).

Poslije, tijekom života grupe, Railroad je ispalo iz imena, poglavito radi legalnih zavrzlama i bend je do danas poznat i kao Grand Funk.


Grand Funk Railroad – “Inside Looking Out”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci