Kako su dobili ime: Foreigner?

Kad je Mick Jones ostao bez posla u New Yorku, bio je na granici odustajanja od muzike uopće. Na nagovor managera ipak nalazi snage i nalazi se s Ian McDonaldom, koji je otišao iz King Crimsona i s njime pokušava osmisliti novu grupu. Pozvali su starog znalca, bubnjara Dennis Elliotta.

Bilo je pomalo bizarno, usred New Yorka tri stranca s progresivnim backgroundom (Spooky Tooth, Ian Hunter, King Crimson), pokušavaju napraviti nešto u zemlji u kojoj onaj pravi autorski prog nije nikada suživio.

U tom traženju pronalaze tri Amerikanca (Lou Gramm, Al Greenwood i Ed Gagliardi), te s njima oformljavaju grupu i daju joj ime Trigger.

Slučaj je htio da se traka s demo snimkama našla na stolu “glavonje” i tu ju je ugledao John Kalodner, radio voditelj. Poslušao je misleći da se radi o jednoj sasvim drugoj grupi koju je znao, i na njegovo iznenađenje, nije bila ta, ali su mu i te kako svidjelo to što je čuo. Uvjerava mogule u opravdanost snimanja prvog albuma i priča je krenula.

U hodu su morali promijeniti ime, jer ime Trigger je već bilo zauzeto (ono im je uostalom i donijelo angažman!). Mick je u jednom trenutku došao s mišlju, njih su trojica stranci u stranoj zemlji, pa zašto tako ne nazvati grupu.

I ime Foreigner je rođeno!


Foreigner – “I Want to know what love is”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci