Kako su dobili ime: The Small Faces?

Porijeklo imena grupe The Small Faces, koja je postojala u šezdesetim godinama prošlog stoljeća dolazi od trendovskog izraza za člana mod pokreta, koji je u sebi objedinjavao „personality“ i stil.

Vjerujem da nije teško shvatiti, jer i u nas postoji izraz “faca”, s otprilike istim značenjem, razlika je jedno što je engleska verzija vezana za pokret modova.

Odlaskom Steve Marriotta i dolaskom Rod Stewarta i Ron Wooda grupa skračuje ime u The Faces, i tu se negdje završava povijest nastanka imena ove grupe

Ono što je proizašlo iz prve i druge inkarnacije ove grupe je povijest rocka i kao takva, dio opće kulture.


Small Faces – “Tin Soldier”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci