Dreamers Band – Split, Ovčice / 30. Prosinca-2018.

Tulum na steroidima!

Kad je nešto tradicija, onda je treba poštovati!
Tako je s Dreamers Bendom i Ovčicama svakog 30-og Prosinca.

Tako je bilo i ove godine, Dreamers Band su nastupili u Ovčicama i …

O Dreamers Bendu se manje više sve zna, sve je rečeno još lani u osvrtu kojeg možete naći ovdje.
Iako je došlo do personalne promjene, Darko na gitari je otišao u UK, a zamijenio ga je Luka, Dreamers Band ostaju to što jesu, prvorazredni cover band koji fokus koncerta usmjerava prvenstveno na zabavu u kojoj publika uživa, ili drugim riječima, izvode dobro poznate standarde domaće i rjeđe strane muzike.

Najveća “rana” svakog cover banda je vokal, jer htjeli to priznati ili ne, u većini slučajeva baš taj vokal daje pečat izričaju kojeg njeguje grupa. I tu Dreamers Band profitira i time se profilira kao prvorazredna zabavljačka atrakcija,

Edin Đelilović Đele ne samo da ima dobar glas, već vjerojatno kao nitko na ovim prostorima “skida” Štulića i time repertoaru Azre daje dimenziju koja odskače od klasičnog „cover“ pristupa. No, Azra nije jedina, “skida” isto tako i Bebeka, tako da repertoar koji počiva uglavnom na Azri i Bijelom Dugmetu predstavlja dobitnu kombinaciju benda, kojeg ovaj obilato koristi. Nisu rijetki izleti prema Atomskom Skloništu, pa ni preko Drine, odakle dolaze obrade Riblje Čorbe.

Uglavnom, da se ne ponavljam, Dreamers Band je najbolji primjer primjenjivosti formule: dobra muzika + pivo = dobar provod!

Sve nabrojeno se odigralo u Ovčicama i još više od toga, jer već u zakazano vrijeme, (za divno čudo!) prostor kluba je bio krcat, i koncert je počeo s neznatnim zakašnjenjem.

Odmah se vidjelo gdje se ide i kako će završiti, a završilo je vjerovali ili ne, četiri sata kasnije, pa ni onda nije bilo gotovo, jer je Đele uz pratnju akustične gitare i dalje pjevao, i pjevao, i pjevao … 🙂 .

Izuzev kratke pauze, bila su to četiri sata nabrajanih standarda ne samo iz rock miljea, redom sve dobro odrađeni. Rezultat:publika nije krila oduševljenje, pjevalo se, plesalo, pa ponovo pjevalo i tako u nedogled.

A sat je otkucavao, ne minute nego sate i kad ih je izbrojio četiri, bilo je gotovo.

Ovčice i Dreamers Band imaju neki svoj svijet u kojem caruju dobre vibracije. Tradicija je samo potvrdila kompatibilnost i kao svaka tradicija, već unaprijed otklonila upitnik za sljedeću godinu.

Pribilježite se na vrijeme!

Povezani članci