Kako su dobili ime: Electric Light Orchestra?

Imajući dvadesetak singlica na top listama u UK i briljantne albume, od kojih neki zauzimaju istaknuto mjesto čak i undergroundu prošlog stoljeća, grupa Move postaje „history“.
Iako iznimno uspješni u UK, Amerika ih je zaobilazila u širokom luku.

Roy Wood i Jeff Lynne su odlučili to riješiti na relativno jednostavan način, približiti se auditoriju u Americi njima prihvatljivijom formom.

Oformljavaju novu grupu s jasnom idejom i smjeru kojim će krenuti. Kako su izričaj namjeravali “omekšati”, a u to vrijeme je u UK bila popularna verzija orkestara (“light orchestras”) koji su izvodili lake melodije, ideja se skoro sama nametnula. Kako bi se odmakli ipak od tin pan verzija tih skupina, dodali su “Electric”Electric Light Orchestra se rodio.

Amerika je šaptom pala već nakon prvog albuma, a ostalo je, pogađate, povijest.


Electric Light Orchestra – “Can’t Get it Out Of My Head”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci