Kako su dobili ime: Eagles?

U neka druga vremena, bili su veoma popularni grupni izleti u pustinju, pogotovo ako je ista bila na par kilometara od mjesta stanovanja.

Bezbroj je primjera odlazaka u pustinju po inspiraciju i dakako, sve garnirano obilnom upotrebom opojnih sredstava. Ni prateći bend Linde Ronstadt nije bio iznimka. Za jednog takvog izleta jedan od suosnivača buduće grupe, Bernie Leadon, je samo uzviknuo „Eagle“. Prema njegovim riječima, kroz glavu mu je prošla slika Hopi indijanskog plemena, o kojem je čitao prije par dana.
To je prva verzija.

Druga verzija počiva na izjavi J.D. Southera, koji će pored skladanja za Lindu isto tako raditi i za Eaglese, u kojoj poentira na Glenn Freyja koji je uzviknuo “eagles!”, dok je orao nadlijetao iznad njih u pustinji Mohave.

Koja je od ovih verzija ona prava, danas nije jasno?

No priča ima svoj nastavak.
Kad su već odlučili zvati Eagles, dobar prijatelj svih u grupi, poznati glumac i komičar (ali i dobar muzičar!), Steve Martin, sugerira da se bend nazove The Eagles. Iz prve biva prihvaćeno, no Frey se vraća s prijedlogom da ipak bend ostane na imenu “Eagles”.

I to je to!


Eagles – “New Kid in Town”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci