Kako su dobili ime: The Doors?

Iako na prvi pogled izgleda da je ime ovog velikog benda poteklo iz jednostavne i svakodnevne vizure svakog stana i kuće, vrata, istina je ipak na drugoj strani.

Jim Morrison, ali i ostatak ekipe iz grupe su bili veoma načitani i umjetnički obrazovani, tako da su knjige popularne literature tog doba bile u malom prstu.
Jedna od njih je bila knjiga Aldous Huxleyja, “The Doors of Perception”, koja je pak bila inspirirana knjigom William Blakea, “The Marriage of Heaven and Hell”.

Vjerujem da je daljnji komentar nepotreban!


The Doors – “End of the Night” / Demo 1965.

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci