Kako su dobili ime: Blue Oyster Cult?

Počeli su kao sastav pod imenom Soft White Underbelly. U to vrijeme nije bilo neobično da novinari, muzički kritičari istovremeno i vode bendove koji su im po „guštu“.

To je bio slučaj s Soft White Underbelly. Producent, manager im je bio Sandy Pearlman, u to vrijeme poznati muzički kritičar i povremeno pisac. Na njegov nagovor grupa mijenja ime u  Stalk Forrest Group, a potom u Blue Oyster Cult, naziv kojeg je uzeo iz serije svojih poema. U tekstovima je to bila tajna grupa  vanzemaljaca koji su utjecali na sudbinu zemlje svojim potezima na socijalnom nivou.

Pod njegovim vodstvom grupa počinje zvjezdani uspon i u svojim opusom i djelovanjem ispisuje zlatne stranice muzike prošlog i ovog stoljeća.


Blue Oyster Cult – “She’s as Beautiful as a Foot”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci