Kako su dobili ime: Badfinger?

Postoje tri velika benda koji u počeli kao prateća grupa daleko poznatijim “facama“. Uz the Eagles i the Band ravnopravno stoje i Badfinger.

Kao prateći bend George Harrisona dobili su veliku šansu koju su na početku solo karijere i te kako dobro iskoristili. U toj mjeri da su bili proglašavani za nasljednike The Beatlesa. No, tragična sudbina Petera Hama, koji je ipak bio alfa i omega u grupi, je prekinula uspon i grupu gurnula u prašnjave arhive.

Bend je počeo rad pod imenom the Iveys, koje se ipak učinilo malo previše čudno, te su počeli potragu za novim imenom. Po potpisivanju ugovora za diskografsku kuću Apple (vlasništvo the Beatlesa), suradnik Beatlesa dolazi s imenom Badfinger, kojeg je pak preuzeo iz radnog naslova pjesme “Bad Finger Boogie”, Ringa Starra, koja je kasnije postala poznata kao “With a Little Help From My Friends”.

Naslov koji i te kako ima realno uporište kad su the Beatles i Badfinger u pitanju!


Badfinger – “Without You”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci