„Miles Ahead“

Film o legendi!

Pomalo u medijskoj tišini, snimljen je film o Miles Davisu, jazz legendi koja je svojim djelovanjem promijenila tokove moderne muzike.

Filmu su dali naziv “Miles Ahead”, prema jednom od albuma, ali istovremeno, prema sinonimu kojeg je prakticirao cijelog života – samo naprijed. Glavnu ulogu u filmu igra Don Cheadle, koji je ujedno i režiser ove filmske biografije.

Film priča priču kroz lik Cave Brilla (igra ga Ewan McGregor), koji u namjeri da napravi veliki interview sa legendom, upada u vrtlog u kojem je živio sam Miles. Drugim riječima, auto destrukcija kao način života i život na rubu, u svim aspektima.


„Miles Ahead“ / službeni trailer

Miles Davis je sazreo u krugu najvećih jazz muzičara i kao takav se i formirao, stječući svjetsku slavu još u mladim danima. Do sredine šezdesetih je postao referenca u muzici uopće, te je predikat “svirao s Miles Davisom“, otvarao sva vrata muzičarima s kojima je surađivao. A njih je bilo …

Šezdesetih godina jazz se počeo zatvarati sam u sebe, diveći se u svojoj samodopadnosti nečemu što je sve manje i manje ljudi razumjelo i slušalo. Getoizirao se u elitnim klubovima, a LP izdanja su kupovali poznanici, rodbina i rijetki ljubitelji jazza koji su odbijali prihvatiti realnost.

Stekavši legendarni status u tom i takvom okruženju, Miles Davis radi nešto što je samo on mogao napraviti i preživjeti.


„Miles Ahead“ / službeni trailer

Herezu!

Uvodi prezrenu formu u svoj do tada čist jazz izričaj.

Regrutira vrhunske mlade glazbenike, čiji se horizonti nisu suzili negiranjem svega osim čistog jazza i snima “Bitches Brew”, kamen temeljac moderne fuzije, pa i muzike uopće.

Svi glazbenici koji su sudjelovali u toj fazi, u kreaciji ovog i par albuma koji su mu slijedili, napravili su velike karijere, a neki od njih, (John McLaughlin), su poharali rock milje.

No ovo sve skupa je jedna velika priča, koju je teško smjestiti u par rečenica. Zbog ogromnog bogatstva događaja u životu ovog umjetnika film je obuhvatio samo bitne točke Milesova života i na sreću, najbitnije točke Milesova rada i njegove legislative,

Film kojeg se isplati pogledati!


„Miles Ahead“ / full movie

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci