M.O.R.T. – Kaštel Lukšić, dvorac Vitturi / 26. Siječnja-2018.

Napokon!

Ne sjećam se koliko puta su se putevi grupe M.O.R.T. i moje malenkosti mimoišli, ali sigurno je da broj prelazi broj prstiju jedne ruke. Od nemogućnosti odlaska na njihov koncert, do povratka s pola puta na njihov koncert radi hitnog poziva. Ukratko, MORT i ja, nikako da nađemo neku zajedničku putanju.

Do sinoć!

Čim sam čuo da nastupaju u Kaštel Lukšiću u sklopu Večeri Muzeja, nije bilo dileme, danima prije sam očistio sve što bi moglo ugroziti susret i NAPOKON se dogodio.

M.O.R.T. je znano ime na našim prostorima i ne samo to, bend je kojeg vole svi koji o muzici iole nešto znaju i prate je. Bez obzira na žanrovsku opremljenost, kad je M.O.R.T. u pitanju, barijere padaju. A to su pokazali i dokazali na nastupu u atriju dvorca Vitturi.

Prostor kompaktan i otvoren, s pozornicom u istočnom dijelu i nije loše mjesto za ovakva događanja. Iako prima malo ljudi, ako su ti ljudi bili kao sinoć, raspoloženi i spremni, onda atmosfera garantira dobar provod.

A on jest bio dobar, jer M.O.R.T. isporučuje dovoljno energije za ugrijati i najhladniji ambijent.
Svojom post punk proto itd, itd muzikom rasturaju sva čula i nema trenutka koncerta na kojem se možeš odmoriti, yok, od prve do posljednje note plijene pažnju auditorija gladnog dobre muzike.

Svojim angažiranim tekstovima na drugu stranu bodu u srce problema i na svjetlo pozornice iznose činjenice koje jesu naša svakodnevica, ali pred kojima svi zatvaraju oči, poglavito političari, koje sijeku gdje god mogu.

M.O.R.T. je veliko ime i veliki bend ma koliko se šutjelo o tome. Nakon tko zna koliko puta sam imao priliku po prvi put ih pogledati u živo, i sve što sam očekivao to sam i dobio. I više od toga!
Sljedeći koncert imaju u Judinom Drvu 09. Veljače i to se ne propušta.

Jer, nakon ovog koncerta mogu samo potvrditi ono što sam pretpostavljao, ovo je bend koji ulijeva nadu u bolje rock sutra, ovo je bend koji živi svoju muziku ili ukratko:

M.O.R.T. est R.O.C.K.!

Povezani članci