Ginger Baker´s Air Force / Prison Songs – “Early in the Morning”

Uživajte u ovim biserima!

“Early in the Morning”, nikad čuli?

Ništa čudno, u vrijeme kad mediokriteti i površnost vladaju medijima, da prekrasne teme koje svojom snagom oslikavaju cijele epohe, padnu u zaborav. Pored nezaboravne melodije i pored brutalne snage koju nosi kompozicija, pjesma je otišla na prašnjavu ladicu povijesti.

Ovaj portal i postoji djelom da od zaborava otrgne nepravedno zapostavljene kompozicije i sastave i bar im na dan produži život u ovom stoljeću.

Dakle, “Early in the Morning”, prva dva video spota su snimljena sa strane Ginger Baker´s Air Force sastava.

Obje su snimljene u živo, s time da je prva otisnuta na istoimenoj ploči, dok je druga snimka koncerta iz arhive.

Kao treći je video spot sa snimkom originala koji je nastao prije 60 godina na Parchman Farmi i koji se čuva u američkoj arhivi kao nacionalno blago. Izvorni napjev vodi porijeklo s polja pamuka.

Brutalnu svakodnevnicu su nepoznati autori prenijeli u prekrasnu, krtu melodiju, a Ginger Baker i ekipa su to prepoznali i na nevjerojatno senzibilan način je razvili i omekšali te joj dali joj pečat i dimenziju današnjice. Dakako, obje izvedbe Ginger Baker´s Air Forcea su u duhu vremena i stila kojeg je njegovao ovaj sastav.

Uživajte u ovim biserima!


Ginger Baker´s Air Force – “Early in the Morning” / vinilni zapis

Ginger Baker´s Air Force – “Early in the Morning” / koncertni zapis

Prison Songs – “Early In The Mornin” / orginalna verzija

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci