Dno dna!

A što reći?!

Nisu klinci krivi!

Non stop ih se maltretira novim modnim trendovima, cipelama i hlačama i torbicama koje moraju imati. Uz to obvezno dolazi i motor i auto pa izlazak u šljokičasti trendi kafić.

Tamo trešti infantilna šund glazba koja je isto u modi i tako to počinje. Djeca bez kriterija, poljuljanog moralnog kompasa vođena pokvarenom rukom političara i isto takvih medija. Samo rijetki u ovoj močvari mogu prepoznati prave vrijednosti i ima ih sve manje.

Već desetljećima tvrdim da je glazba puno više od slušanja muzike. To je cijeli jedan svijet, svjetonazor koji čovjeka određuje puno više nego na prvi pogled može izgledati. Godinama sam sudionik koncerata alternativne rock i punk glazbe i mogu vam reći da se tamo okuplja jezgra mladih buntovnih, pametnih, obrazovanih i samosvjesnih ljudi. Nije važno što imaju dugu kosu, tetovaže, piercinge, dredlokse i što skaču gore dolje i tresu se u ludom ritmu.

Na tim koncertima se prazni energija i upija se nova. Nikada ni najmanjeg incidenta!

To je slika koja me tješi da ima šanse za ovu našu Hrvatsku. Trebaju nam djeca koja misle svojom glavom i ne slijede trendove koje diktiraju lopovi i probisvijeti i kojima paše destruktivna šund glazba netalentiranih “lutkica” i obrijanih praznoglavaca.

U Hrvatskoj više ne postoje tzv. tradicionalne vrijednosti koje bi mladi trebali slijediti. Nepovratno su kompromitirane neviđenom pljačkom vladajućih struktura posljednjih dvadesetak i više godina.

Danas se treba s pravom gnušati tih i takvih vrijednosti koje pod krinkom tradicije promoviraju nasilje, pljačku, homofobiju, ksenofobiju, primitivizam…

Muzika koja u svom korijenu ima onaj žestoki, buntovni kod, zove na pobunu, propitivanje, sumnju. Tako je rock, punk i sve izvedenice tih pravaca postao način borbe protiv zatupljivanja mediokriteta i diktiranja bolesnih materijalističkih trendova koji ljude pretvara u zombije i robove potrošačke histerije.

Kod nas se gubi granica grada i sela, urbanog i ruralnog. Gradovi su postali legla primitivizma i štovatelja najgore vrste šund glazbe možda i najgore u svijetu. Put takvom muzičkom mraku hrabro su utrli Huljići i ostali i njihovi poslušni netalentirani pjevači poput Jole, Grdovića, Danijele, Mate Bulića, Magazina, Šuput, Rozge…

Nakon takvog razbijanja ukusa i glazbenog terora prirodni korak unatrag je Ceca, Afrika i ostale individue i zagađivači ukusa i proizvođači primitive.

Treba se boriti protiv tog raka. Nikako zabranama, jer im to daje osjećaj vrijednosti i undergrounda. Trebamo educirati djecu i objasniti im da muzika znači puno više, da muzika formira osobu više nego porijeklo, mjesto rođenja, pa čak i obrazovanje.

Bombardirajmo ih dobrim vibracijama Cavea, Watersa, Ozzyja, Štulića, Predina….

Long live Rock and roll!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

Povezani članci