Alice & Andy!

vjerovali ili ne!

Do ovog trenutka nema medija koji se nije osvrnuo na pronalazak nepoznate slike poznatog umjetnika kod poznatog pjevača. Vjerojatno već znate o čemu se radi, a ako pak kojim čudom ne znate, evo ukratko.

Alice Cooper je davnih sedamdesetih, kad su svemirom vladali neki drugačiji običaji, u magli maligana i svega ostaloga, od Andy Warhola primio za to vrijeme običan dar, njegovu sliku. Kako je u to vrijeme Andy bio samo dobar prijatelj, i uvrnuti umjetnik kojeg se sluša, Alice je sliku primio, spremio i zaboravio na nju.

U međuvremenu je Andy Warhol postao ikona pokreta, legenda umjetničkog miljea, a Alice na drugu stranu veliki izvođač kojeg su na koncertima slijedile rijeke sljedbenika, koji su kupovali njegove albume. Trenutno nećemo o umjetničkim odmetima Alice Coopera i Andy Warhola, jer svaki posebno zaslužuje daleko minucioznije i opširnije, ako bi i htjeli u najkraćim crtama.

Uglavnom, “Little Electric Chair” je isplivala na svjetlo dana i procijenjena vrijednost je oko 10 milijuna dolara. Kako je sve skupa teklo, ispričao je manager Alice Coopera, Shep Gordon. U nevezanom razgovoru s Cooperom, Shep je naslutio da bi Alice mogao imati neki poklon od Andy Warhola, s kojim je prijateljevao kad bi bio u New Yorku. Kako je Alice svoju memorabiliju iz početka karijere čuvao u garaži kod roditelja, Shepu je trebalo šest mjeseci da iskopa i vidi o čemu se radi.

I imao je što i vidjeti, originalni Andy Warhol, koji će svojom morbidnom tematikom zauzeti svoje mjesto u opusu ovog velikog umjetnika. (autentičnost ovog djela je višestruko potvrđena!)

A Alice Cooper, od njega još ništa.
Ne vjerujem da će i biti, jer vani mu je novi album „Paranormal“, turneja …. . Uostalom, tokom desetljeća aktivnosti napunio je bankovni račun, tako da ova „sitnica“ od desetak milijuna dolara i neće predstavljati neku veliku donaciju banci u kojoj čuva novac.

I za kraj, da, nije na prodaju, slika će visjeti u njegovom dnevnom boravku!

Povezani članci