“Resonate” – Glenn Hughes

“Voice of Rock” ponovo jaše!

Nakon pauze od osam godina, Glenn Hughes je izdao novi album, “Resonate”.

Ima u ovom izdanju i pomalo ironije, jer očito da mu je trebalo prethoditi nekoliko “kapitalnih” rock izdanja, da bi se sam pokazao u punom svjetlu. Kao prvo, Glenn je kao član super grupe Black Country Communion izdao tri odlična (briljantna) albuma, a prema najavama, četvrti je na putu.
Nakon toga, iako kratkog života, grupa California Breed ostavlja trag na zvjezdanom nebu svojim prvim i jedinim albumom.

I naposljetku, kao rezultat neprestanih turneja, nastupa i svirki, Glenn ulazi u studio i snima svoj četrnaesti solo album.Da, dobro ste pročitali, pored angažmana u mnogobrojnim grupama (Deep Purple, Black Country Communion, Gary Moore, Black Sabbath, ….) Glenn nalazi vremena za solo rad.

Dosadašnji albumi su ipak u neku ruku bili u sjeni izdanja koja su harala tržištem, a koja su izdana od matičnih grupa s Glennom u njima. I to je ono zbog čega album “Resonate” odskače od svojih prethodnika. Nema naslanjanja na nikoga, nema poredbe sa ničim, nema repova koji se vuku za sudionicima, nema ništa što bi mu moglo okrnjiti reputaciju čistog rock albuma u svom punokrvnom obliku.

Glenn Hughes je snimo klasični rock album, u punom značenju te riječi.


Glenn Hughes “Heavy” / (Official Music Video)

Od prve, uvodne “Heavy” pa se do posljednje, jedanaeste kompozicije “Long Time Gone”, Glenn i prateća ekipa u studiju zasipaju slušatelja baražnom heavy vatrom, ne dozvoljavajući ni trenutka slobodnog, da recimo upadnete u nedoumicu o svrsishodnosti ovog albuma.

Ne, ovo nije remek djelo, bar ne u onim klasičnim gabaritima, nije čak ni album za vječnost, vjerojatno neće ni uči u anale moderne muzike, ali ono što jest, pošteni, znojni rock’n roll koji vam diže raspoloženje pre-metal rifovima, s ritmovima koji melju, kompozicijom koja zarobljava sve kutke mozga zaduženog za emocije i naposljetku, ovo je album koji vas prikuje ispred gramofona (ili CD playera).

Produkcijski je album izvrsno odrađen, savršeno balansiran i sa logički razmještenim instrumentima unutar zvučne slike. Glenn je bio taj koji je napisao kompozicije, pa stoga nije ni čudno da je i producent. Tko bolje od njega zna što, kako i gdje?

Glenn Hughes je globalnu slavu stekao kao član grupe Deep Purple, njene treće/četvrte inkarnacije (MK III i MK IV). S matičnom grupom je puno sve dvorane diljem svijeta, ali ipak se za vrhunac smatra nastup na California Jamu, pred pola milijuna gledatelja.

Ono što krasi ovog čovjeka je karakter. Nakon statusa super zvijezde za boravka u grupi Deep Purple, jednostavno je skinuo plašt slave posut šljokicama. Uhvatio se svoje bas gitare i počeo svirati po pubovima i manjim dvoranama. Legendarni su njegovi nastupi pred (pre)punim gledalištima u klubovima pred stotinjak ljudi.

Glenn je odrastao u rocku i očito nikada nije zaboravio odakle dolazi i što je rock’n roll. On nije ljubitelj rocka, on ga živi.

Talentom, poštenim radom i litrama znoja je iskovao album “Resonate” i imam tu čast da ga preporučim na ovom portalu.

Glenn Hughes je jedan od posljednjih velikih rockera i nije za ništa stekao nadimak “Voice of Rock”, kako zbog glasa, tako i načina života koji pokazuje i dokazuje, “jednom rocker, zauvijek rocker”!

Topla preporuka za se okorjele rockere i one koji tek misle postati!


Glenn Hughes – “Resonate” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci