ST-@rt – Split, Judino Drvo / 09. Ožujka-2016!

Prezentacija mladih snaga – III dio!

Treća večer ST-@rt-a je iza nas.

Odmah u startu moram reči, bila je to izuzetno ugodna i večer puna iznenađenja. I to ugodnih!

Počelo je sa bendom Go Lilly, a okončalo sa Magnolijom.

U prva dva osvrta nisam o grupama, jer je sama ideja i prisutnost mladih snaga na sceni je bila dovoljna da opravda cijelu organizaciju i moje vrijeme pred pozornicom.

Ovaj ću put ipak napravit malu iznimku, jer, bez namjere da uspoređujem sastave, ipak opći dojam treće večeri je bio daleko iznad prethodnih dviju.

Komotno mogu reći, bila je to večer iznenađenja. Prvi su nastupili Splićani, Go Lilly. Svojim retro orijentiranim soundom prelili su dvoranu pozitivnim vibracijama, skoro pa me vratilo u ranu mladost.

Go Lilly je lijepo odradio svoju minutažu i iza sebe ostavio nezahvalni zadatak sastavu Mrlje, koji je nastupio iza njih. Mrlje i nisu bile na rasporedu, ali su Riječani, Sillycons otkazali nastup, pa su oni uletjeli umjesto njih. Ne znam kako bi zvučali Sillycons, ali Mrlje su bile jedan od vrhunaca večeri. Karizmatični gitarist, ubitačna ritam sekcija, dobre teme, skladno sročene i zapakovane.

Volio bih gledati njihov cjelovečernji nastup!

I kad su Mrlje otišle, nisam više gajio prevelike nade. Da, sljedeća je dobra demo grupa koja dolazi, sa par tema i to je to. Je, boga Jokina!

Na scenu su istrčali Šibenčani, sastav Rhea, otprašili svojih petnaestak minuta ostavljajući nas otvorenih usta.

Teško je bilo u to kratko vrijeme pokupiti sve što dolazilo sa pozornice. Od nekog uticaja krauta, do space rocka, sve skupa zapakovanog u osobiti i originalni izričaj … i njih bi želio gledati još koji put, ali ne na kvarat od ure.

Drugo Izdanje je imalo stvarno nezahvalnu ulogu, ali nisu se sramili. Otprašili svoj repertoar dobro, moćno i nadahnuto. “Svađa” oca i sina na pozornici je bila dobra, i više od toga!!

I onda još jedno iznenađenje, ženski bend, power trio Pink Punk. Neizmjerno šarmantne na pozornici, bez kompleksa. Bilo je zadovoljstvo gledati ih.

Bravo PP!

I na kraju, večer je zatvorila Splitska Magnolija. Svojom verzijom Buldožer/Zappa izričaja su se lijepo nametnuli i zaokružili večer.

Treća večer ST-@rt-a je bila izuzetna i još za trajanja je postavila pitanje o fer konceptu. Jer svaka od grupa je zaslužila svojih pet minuta, svoj video, svoju singlicu i svoju šansu.

A šanse za uspjeh, unutar granica Lijepe Naše, možda i postoje. Ali tržište je toliko ograničeno i skučeno, da i najveći uspjeh ne doseže stotinku procenta kojeg ostvaruju turbo zvijezde.
No to je već neka druga priča!

Sve u svemu, ST-@rt ej ponovo opravdao svoje postojanje, donio je grupe od kojih su neke bile na daleko većem nivo od “demo grupe”.

I još nešto, što raduje a i istovremeno, rastužuje. Te večeri se osjetio ogroman potencijal i bit će to ogromna šteta ako ostane neiskorišten.

Ajmo se nadati

 

Povezani članci