Partibrejkers – Hala Sportova / Beograd – 25.09.2015.

Praznik rock’n rolla!

Partibrejkers su prije neki dan priredili besplatni koncert u Hali Sportova u Beogradu. Bio je to čisti praznik za sve ljubitelje rock’n rolla.

Mješavina punka, bluesa i klasičnog roka je generirala sirovu energiju koja jednostavno nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Sam stil jednostavno tjera slušaoca da, ako već ne pleše, da bar cupka u mjestu, „u ritmu muzike za ples“.

Sama publika na koncertu je bila raznolika, no ipak mi je u oko upalo malo društvance, sačinjeno od bakica u poodmaklim godinama. Tu dob, moram priznati, nisam primijetio na ni jednom koncertu, a bilo ih je. Kako u nas, tako i u vani.

Osobno, do prije par godina, nisam bio ljubitelj Partibrejkersa. Ali, pukim slučajem sam 2011. godine otišao na njihov koncert u Baru. I ne samo što sam bio ugodno iznenađen, već sam spoznao, da tako sirovu energiju nisam osjetio na skoro ni jednom koncertu tokom mog boravka u Londonu.

A mogu reći, da, pogledao sam dosta koncerata. I to baš izvođača kod kojih je ta sirova energija zaštitni znak. Govorim o Iggy Popu, Patti Smith, Cult, Ramones, itd. Tu večer u Baru bilo je magično. Dogodio se pravi „transfer“ energije benda sa pozornice na publiku.

Partibrejkers su u biti bukvalno koncertni bend. Njih se mora doživjeti.

Koncert u Hali Sportova su napunili sa serijom poznatih hitova, dok su negdje po sredini koncerta izveli nekoliko numera sa njihovog sljedećeg albuma, „Sirotinjsko carstvo“, koji izlazi za mjesec dana. Koncert se službeno završio sa, po meni njihovom najdražom kompozicijom, „Ulični hodač“.

No i po odlasku muzičara s pozornice, publika je bila veoma uporna. Skandirala je desetak minuta, dok se napokon bend „morao“ vratit na pozornicu. Na oduševljenje svih prisutnih, Partibreakers su odsvirali još nekoliko pjesama.
I to je bilo to!

Bio je to još jedan veliki rok doživljaj, kojih nažalost na ovim prostorima, ima sve manje i manje. No,  ostaje nada. I da parafraziram Neil Younga, „Rock will never die!“

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci