Lovely Quinces – “Meet Me In Moscow (Part One)”

Lipanj – 2015.

Nije tajna da miljenica naše (underground) scene, Lovely Quinces ozbiljno baca pogled preko granica Lijepe Naše.

Sjetimo se samo njezine suradnje sa Giant Sandom, Thurston Moore Bandom, nastupa u Barceloni, otvaranja za Tame Impalu i Morcheebu, te gostovanja preko Velike Bare.
Uz sve te aktivnosti Dunja Ercegović, aka, Lovely Quinces, je našla vremena i za studio.


Lovely Quinces – “Tide”

“Meet Me In Moscow (Part One)” je izašao i pobrao nepodjeljene simpatije. Sama činjenica da je album ušao u krug nominacija za nezavisni europski album godine, nagradu IMPALA, dovoljno govori.

Doduše, Dunja nije prva s naših prostora koja je nominirana za ovu nagradu. U petogodišnjoj povijesti dodjele ove nagrade, nominaciju su stekli Dubioza kolektiv, The Bambi Molesters, Jelena Radan i Nina Romić.

Bez obzira na sve, Lovely Quinces je pobjednik na ovim prostorima. Kako radi svoje muzike tako i samog angažmana, koji je već stekao pridjev, “respektabilni”.

Prvi dio albuma koji je izdan u obliku EP-a, sadrži kompoziciju “Tide”, te već poznatu, “M”. Slijede je “Nostalgia”, Pretty” i “In Time”. Sve su kompozicije već dobro poznate s njenih nastupa po klubovima, gdje u pravilu nema slobodnog mjesta.

Najbitnije u ovoj priči jest činjenica da je Dunja sama napisala sve pjesme koje izvodi. I to nam daje debelu nadu u njen uspjeh na sceni. I uz pisanje sama svira i gitaru te je u biti „one man band”. U studiju ipak to nije bilo dovoljno, te je sve ostale instrumente odsvirao producent Mark Mrakovčić.
Autor omota albuma je Veljko Popović.


Lovely Quinces – “Pretty”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci