No Banner to display

Koncerti

Floydian – Split, Ovčice / 19. Siječnja-2019.
Tri Cheri – Hvar, Veneranda / 19.Siječnja-2019.
Footloose – Kaštel Stari, Red Lion / 19. Siječnja-2019.
The Splitters – Split, Circus (Monty Python) / 19. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Vijesti

ROD STEWART – “ANOTHER COUNTRY”

Novi album slavnog rokera!

Rod-Stewart In

Možda podnaslov baš i nije u potpunosti točan. Jest da je Rod Stewart slavan, ali koliko je roker, to je danas teško reći.

Pogotovo u kontekstu izdanja i pojavljivanja u zadnjoj dekadi. Ne mislim pod time reći da je to što je radio bilo loše, ne nikako. To je muzika koja mi ne leži i o njoj jednostavno ne razmišljam.

U tom tonu ide i najava za dvadeset i sedmi album ovog umjetnika, pod naslovnom, “Another Country”.

Album je producirao sam Stewart uz suradnju Kevin Savigara.

Teško je najaviti nešto što niste čuli, stoga, sve spekulacije ostavljam sa strane i čekam trenutak kad ću poslušati album i o njemu reći što mislim.

U međuvremenu se pojavila singlica “Love is”, koja ipak odiše patinom prošlosti. U kontekstu nadolazećeg albuma, ipak neki nagovještaj ili .. ?
Živi bili … !

rod-stewart-2016-UK-tour-photo-500x500

“Another Country” je nasljednik albuma “Time” iz 2013. godine. Dakle, više od decenije Rod se nije pojavio sa novim materijalom. Na tom albumu skoro sve teme je sam napisao, te je i ovaj put nastavio u istom tonu.
Možda će se neki čuditi, jer Rod je prvenstveno poznat kao pjevač, a malo ili nikako poznat kao skladatelj i još bolji tekstopisac.

No za one koji ne znaju, Rod Stewart je pod reflektore javnosti došao kao vokal u sastavu Jeff Becka, kad je nakon izdavanja albuma “Truth”, tandem Beck/Stewart zasjenio duet Page/Plant iz suparničkog Led Zeppelina.

I kad su svi očekivali da će se Stewart još dublje povezati sa Jeff Beckom i nastaviti plodnu suradnju, Rod naprasno odlazi i pridružuje se Ron Woodu u sastavu Faces.

Po napuštanju Facesa, posvećuje se solo karijeri.

I što reći, izdaje četiri briljantna albuma, od kojih svaki za sebe predstavlja dragulj rocka/R&B-a.

Nažalost, dolaskom disco groznice, mijenja smjer i od tada se Rod Stewart kreće mid-stream vodama, bez ikakve zadrške i izleta u nekadašnje područje kojim je suvereno vladao.

Dakle, nakon pola stoljeća, teško je očekivati nešto novoga ili senzacionalnoga od Rod Stewarta, osim dobre muzike. A i to, kako za koga.

Za mene osobno, on je svoje najbolje dao odavno. Ili drugim riječima,
Rod Stewart = “An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down” + “Gasoline Alley” + “Every Picture Tells a Story” + “Never a Dull Moment”!

Inače, Rod je ovo ljeto bio i na turneji po Otoku. U tih 8 koncerata ga je vidjelo 180 000 ljudi, što nije baš tako malo za rokera njegovih godinama i usmjerenja.


Rod Stewart – “Another Country” – najava!

Rod Stewart – “Love is”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 17.10.2015Pregledi: 747

Flash news

The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
Symphony X najavili novu turneju po Europi u Svibnju i Lipnju.
The Who najavili veliku stadionsku turneju po Americi ove godine, no prije nje će izdat novi album. Nikakvih detalja trenutno nema, ostanite na MLP-U frekvencijama za detalje kad budu dostupni, jer između redaka čita se i Europa!
Zahvaljujući filmu “Bohemian Rhapsody”, svjetla medija su uprta u nove projekte sličnog žanra. I nije tajna, već je u medije pušten trailer “Rocketman” o životu i radu Elton Johna, slijede bio film o Motley Crue, “The Dirt”, pa film o Lynyrd Skynyrd, “Street Survivors”, koji je tek nedavno dobio zeleno svjetlo sudskom odlukom, te naposljetku film o grupi Journey i o the Beatlesima, trenutno bez imena. Govorka se isto tako i o filmu o životu i radu Keith Moona.
——————————
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
Cheeto’s Magazine – “Amazingous”
Pinn Dropp – “Perfectly Flawed”
Sithu Aye – “Homebound”
——————————