No Banner to display

Koncerti

Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Ča-val – Zagreb, Bogaloo / 11. Listopada-2019.
Brkovi – Split, Spaladium backstage / 12. Listopada-2019.
The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Vremeplov

THE HOLLIES – “THE HOLLIES”

Rujan – 1965.

Hillies NAsl

Engleski sastav The Hollies izdaje treći album, koji nosi naziv po imenu grupe.

Prva dva albuma su ustoličila sastav u veliku pop senzaciju, koja jednostavno nije mogla omanuti na top listama.

Istinu za volju, znajući i kasniji tijek njihove karijere, čovjeku katkad nije jasno odakle su crpili svu tu inspiraciju. Znam, bili su tu i Beatlesi i ostali, no za razliku od njih, The Hollies su nakon nagle mega popularnosti naglo pali u zaborav.

I to je pomalo čudno, jer njihove pjesme se emitiraju na radijima diljem svijeta dan danas, tako da u biti, skoro nitko tko ih sluša, ne zna njihovo porijeklo. O obradama da i ne govorim.

I to sve skupa  podcrtava činjenica da je Graham Nash, nakon napuštanja matične grupe pristupio mega super grupi Crosby, Stills, Nesh, kojoj se kasnije pridružuje Neil Young.

Po tko zna koji put, povijest baš i nije poštena, no, što mu je to mu je.

Vratimo se albumu.
Album je originalno snimljen u mono verziji i tek se kasnije „remasterira“ u stereo. Da bi se koliko toliko ublažile posljedice pretvaranja u stereo i kasnije u digitalni oblik, prilikom izdavanja na CD, matičina kuća na isti nosač zvuka stavlja obje verzije.

Album se penje na #8 mjesto UK liste, no njegova pozicija ne ukazuje i na njegov značaj u opusu grupe. Jer, album biva izdan krajem te 1965. godine i u Americi, koja nakon prethodna dva doslovno pada na koljena.

hollies

Hitodnost kompozicija je bila toliko zarazna da su sve odreda bile emitirane na radijima diljem Amerike kao zasebni hitovi. Teško je u par crtica opisati o čemu se u stvari radilo, no ako kažem da je grupa šezdesetih godina na top listama provela ukupno 231 tjedan i time postala deveta u povijesti  po trajanju boravka. To je ostvarila s 30 singlica koje su imali iznad Top 10.

I jedna interesantna činjenica. Pored odlaska Graham Nesha, suosnivača i jednog od glavnih kompozitora grupe, The Hollies se službeno nikada nisu raspali. Dekadama nakon planetarnog uspjeha nastavljaju sa koncertima i albumima, koji dakako nisu imali onu težinu kao prethodnici, no još uvijek su bili i te kako slušljivi.

Drugi suosnivač i kompozitor u grupi, Allan Clarke je bio aktivan sve do kraja devedesetih i od tada je u rockerskoj mirovinu.

Ukratko, nezaboravni sastav za sve one koji ih poznaju, velika nepoznanica za one koji ih ne poznaju i dakako, enigma za sve koji znaju njihove hitove, a nemaju pojma tko stoji iza njih.


The Hollies – “The Air That I Breathe”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe The Hollies

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 04.09.2019Pregledi: 1071

Flash news

Ric Ocasek – R.I.P.!
Preminuo suosnivač, kompozitor i vokal grupe Cars.
Tool je sa svojim novim albumom “Fear Inoculum”, svrgnuo Tailor Swift s trona Billboard. Po samom objavljivanju album je u prvom danu prodan u, za danas, nevjerojatnom broju od 270 000 primjeraka. Album je isto tako na top listama diljem svijeta, i to na samom vrhu, među prvih pet (Njemačka, Holandija, Irska, Italija i Finska), dok je u Australiji zasjeo na prvo mjesto.
“That’s What It’s All About”
Svaka pjesma koja se u bilo kojem obliku pojavila na ovogodišnjoj MTV fešti, bilježi povećanje prodaje u prosjeku od 74%!
Istovremeno, boost u streamingu u industriji je zabilježio povećanje od 17% !
Bon Jovi objavio da radi na novom albumu, „Bon Jovi: 2020.“. Ne navodi se ni približan datum izdanja, samo da će se lansirati negdje sljedeće godine. (kako i sam naslov sugerira!)
Neil Young napokon objavio ime novog albuma kojeg će snimiti s pratećom grupom Crazy Horse. „Colorado“ će biti prvo studijsko izdanje ove formacije još od davne 2012. godine, kad su izdali album „Psychedelic Pill“. Paralelno s izdanjem albuma, bit će lansiran i dokumentarac o nastanku albuma, „Mountaintop Sessions“.
Priča o relikvijama se nastavlja. Ovaj je put u glavnoj ulozi Les Paul koju je Duane Allman koristio na snimanju antologijskog albuma “Layla“. Ova je gitara ujedno i postala sinonim za prvu fazu života grupe, prije nego je Duane poginuo u prometnoj nesreći. Postignuta cijena, prava sitnica, 1.25 milijuna dolara!
Jedna od najatraktivnijih koncertnih atrakcija današnjice, Foo Fighters, su najavili novi album u sljedećoj godini.
Biografija Stevie Ray Vaughana, „Texas Flood: The Inside Story of“, je postala best seller u Americi.
Zdravko Širola – Cajo – R.I.P.!
Preminuo bivši član Atomskog skloništa u kojem je svirao bubnjeve od 1981. do 1987. godine.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Eloy – “The Vision, The Sword & The Pyre (Part II)”
Flying Colors – “Third Degree”
Forest Field – “Seasons”
Uneven Structure – “Paragon”
Moron Police – “A Boat on the Sea”
Astrosaur – “Obscuroscope”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana