No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vremeplov

DAVID SYLVIAN – „BRILLIANT TREES“

Srpanj – 1984.

david_sylvian_brilliant_treesDavid Sylvian izdaje prvi solo album, „Brilliant Trees“.

Bio je to logičan nastavak uzlazne kreativne putanje ovog posebnog umjetnika, koja je započela ranih sedamdesetih s grupom Japan.

Grupa je svojim neortodoksnim i nadasve nadahnutim pristupom kulturnoj ostavštini dalekog istoka u startu na svoju stranu pridobila kritiku, a i publiku.

Kulminaciju izričaja doživljavaju na albumu „Tin Drum“, koji je povijesno gledano, jedan od najboljih albuma dekade, ako ne i šire.

Eksperimentiranje sa zvukom se u neku ruku počelo vrtjeti u krug, tematika se ponavljala, te je David, uz suglasnost ostalih članova sastava, odlučio raspustit matičnu grupu.

Po izlasku na brisani prostor solo voda, David jednostavno nastavlja ono što je najbolje znao raditi. Novi materijal obiluje eklektičkim pristupom i nadasve nadahnutom atmosferom polu avangarde, ili bolje rečeno, progresivnog izričaja.

Japan

Albumom „Brilliant Trees“, David Sylvian otvara vrata kroz koja će proći nebrojeni umjetnici s kojima surađuje. Dakako, nepoznatiji od njih je Robert Fripp.
Ta je kolaboracija pomalo čudna. Naime, Fripp poziva Davida da postane član King Crimsona. Rijetko tko, ako itko, odbija tu ponudu. David biva jedan od njih, no Fripp ne bi bio to što jest, da lako odustaje.

Vodeći se sa starom poslovicom, „ako ne možeš pobijediti, pridruži se“, Fripp ulazi u neku vrst suradnje s Davidom i kao rezultat imamo danas tri albuma, koji redom zauzimaju počasna mjesta u svakoj iole ozbiljnijoj progresivnog kolekciji.

David je aktivan do današnjih dana, neumorno stvara i izdaje muziku za koju sam kaže, da je katkad teško probavljiva.

No, kao i hrana, obično su teško probavljive namirnice ujedno i najukusnije.


David Sylvian – “Brilliant Trees”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album David Sylviana

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 23.07.2019Pregledi: 1001

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana