No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vremeplov

METALLICA – „KILL ‘EM ALL“

Srpanj – 1983.

MetallicKillNakon bezbrojnih peripetija, Metallica izdaje prvi album „Kill ‘Em All“.

Povijest ovog albuma je poprilično duga, te se u ovo rubrici i ne mogu s time baviti.

Samo jedna crtica, da podcrtam atmosferu njegovog nastanka.

Koncertni promotor, Johny “Z” Zazula, nakon što je čuo demo grupe, ponudio je svoje usluge u realizaciji prvog albuma. No, ponude prema diskografskim kućama su nailazile na sve, samo ne na interes, te je „Z“ odlučio o svom trošku ući u posao s Metallicom.

Grupa pakuje kufere i iz LA kreću u Rochester, New York, na snimanje.

Originalni naziv albuma je trebao biti „Metal Up Your Ass“, ali već u startu se vidjelo da ovaj naziv albuma neće proći kod izdavača. Pronađeno je kompromisno rješenje, „Kill ‘Em All“, koje je ujedno postalo i ono finalno.

Kill-Em-All-Back

Za produkciju su angažirali Paul Curcioa i snimanje je trebalo početi. No, već u samom startu ego „superzvijezda“ dolazi na površinu. Gitarista Mustaine se počeo ponašati potpuno neprofesionalno, ustupajući trezvenost alkoholu i drogi.

Band željan uspjeha je znao da to mora riješiti u startu, te su se zahvalili Mustaineu na suradnji i pozvali u svoje redove gitaristu grupe Exodus, Kirk Hammetta, koji je na poziv, doletio istog popodneva. Snimanje je počelo i ostalo je povijest.

Album izlazi i po samom izlasku smješta Metallicu na sam vrh pokreta.

Ovaj album će istovremeno Metallici donijeti i status kojeg njeguje do današnjih dana. Štoviše, svojim kasnijim izdanjima, a pogotovo s albumom „Black Album“, dosiže globalnu razinu i grupa postaje jedna od najvećih koncertnih atrakcija današnjice.


Metallica – “Whiplash”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Metallica

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 22.07.2019Pregledi: 1065

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana