No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vremeplov

ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA – “TIME“

Srpanj – 1981.

ELONAslElectric Light Orchestra izdaju  deseti album „Time“.

Sam broj baš i ne ulijeva neku nadu u sadržaj, no ovaj put, brojka deset i nije bila loša.

Pogotovo jer se grupa nakon (uspješnih) izleta u pop vode i haranja top listama, vraća nešto progresivnijem izrazu, a samim tim i svojim korijenima.

Još jednom se dokazalo i pokazalo, koliko je u biti, „neisplativa“ ta progresivna muzika, a najbolji primjer je baš ELO, a i njen tvorac i vođa, Jeffrey “Jeff” Lynne.

Jeff je naime bio pionir britanskog psihodeličnog pokreta, jedna od najuticanijih ličnosti ondašnjeg undergrounda, te tvorac i vođa uvrnute grupe The Move. Shodno tome, underground zvijezda tog doba.

No ništa od toga mu nije donijelo širu slavu i priznanje.

Osnivanjem ELO, polagano napušta svoje underground uporište i pomiče se prema sredini. Tu se u potpunosti nalazi, te tijekom godina, stiče ogromnu popularnost, a ELO biva jedna od najpopularnijih grupa tog doba. I sam ELO ima svojih progresivnih i AOR faza, no to je već druga i malo duža priča.

url.jpgnfgn

Ono što je bitno, jest da je „Time“, koji izlazi u Srpnju 1981. godine u neku ruku vratio ELO na početak i time zaokružio jedno čudnovato i plodonosno putovanje ovog neobičnog sastava.

Sam album se bazira na konceptu, ili bolje rečeno, priči o čovjeku koji se iznenada iz 1980. godine, nađe u 2095. godini. Zbog nemogućnosti da se na bilo koji način vrati u svoje vrijeme, pokušava se priviknuti na novo okruženje.
Interesantna priča ispričana kako lirikom, tako i muzikom.

Ovo je album kojeg vrijedi poslušati.

Interesantno je za napomenuti, da je album imao totalno dijametralne pozicije u različitim zemljama na top listama. Tako je npr. u Engleskoj došao na #1 mjesto top liste, dok je u Americi zauzeo tek #16.

U ostalim zemljama zapadne civilizacije, album se isto tako mješovito pozicionira, od prvog u ondašnjoj Zapadnoj Njemačkoj, do #28. u Francuskoj ili #36 u Japanu.


ELO – “Ticket To The Moon”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Electric Light Orchestra

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 20.07.2019Pregledi: 1185

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana