No Banner to display

Koncerti

Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crimson – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

CREAM – “1966 – 1972” (7 LP – BOX SET) / IZAšAO

Retrospektiva povijesti geneze rocka!

Cream

Prije nekog vremena je na tržište izašla nova kolekcija. Ovaj putase radi o box setu grupe Cream, koji sadrži kompletnu diskografiju benda, četiri studijska i dva živa albuma. Sva izdanja su na 180 gr. vinilu, u originalnim omotima i svi zajedno zapakovani u tvrdu kutiju.

Ukoliko ste malo stariji ljubitelj muzike, onda sigurno imate sve ploče koje su izdali Cream, ito na vinilu dakako. Prema tome, izlišno je razglabati o njihovom sadržaju i uticaju koji su napravili na muziku, pogotovo na onu koja je došla nakon raspada benda.

Ono na čemu se treba temeljiti pristup ovom setu jest njegova kvaliteta ili bolje rečeno, vjernost reprodukcije koja je izbalansirana i očišćena u studiju, a da pri tom nije nestalo ono izvorno, ono po čemu je Cream bio i ostao ono što jest – legenda!

Očito je da je ovaj put kvaliteta snimaka iznad prosječna, jer sve recenzije po netu su jednoglasne. Nisam imao priliku poslušati niti jednu snimku, ali ako je vjerovati, tolika je razlika u reprodukciji basa Jack Brucea, da predstavlja svojevrstan šok, toliki da, teško za povjerovati ali .. , na momente zasjenjuje samog Eric “God” Claptona.

Sa druge strane bubnjevi Ginger Bakera su još više istureniji i naglašeniji u svojoj jazz varijanti.

I na kraju Eric Clapton. U to vrijeme je bio gledan i tretiran kao bog gitare. Njegovo umijeće kreiranja rifa iz “ničega” s genijalnim, božanskim osjećajem za tranzicije iz sola u rif i obrnutom, na novim snimkama je dovedeno do savršenstva.

Cream je bio sastav koji je imao svojih loših trenutaka, daleko od toga. Pogotovo kad bi frcale iskre između Bakera i Brucea, a Clapton smirivao situaciju. No, visine koje su omeđili svojim svirkama, nitko do današnjih dana nije dosegao, i neće sigurno.

Drugim riječima, znam da djeluje otrcano, ali, očito je da će svi ljubitelji jednog od najvećih, ako ne i najvećeg benda u povijesti roka, ipak posegnuti u džep i kupiti ovaj box set.

A stare ploče, one ionako imaju kolekcionarsku vrijednost, te će im cijena stalno rasti i bez da se slušaju.

Čak dapače, manje će se trošiti!


Cream – “Sunshine of Your Love”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Cream

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 06.12.2018Pregledi: 828

Flash news

Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
Matična kuća davno upokojene grupe The Velvet Underground najavila izdanje vinyl box seta, koji će se sastojati isključivo od snimaka nastalih na nizu koncerata iz 1969. godine, koji su održani u San Franciscu.
The B-52’s nastavljaju s turnejom na kojoj slave 40 godina rada. Novi koncerti će se protegnuti diljem desetak zemalja i dakako, po sjevernoameričkom kontinentu.
Debbie Harry najavila izdavanje memoara ove jeseni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
Lazleitt – “Perpetually Under Idle Grounds”
The Messthetics – “Anthropocosmic Nest”
IQ – “Resistance”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana