No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Recenzije

LEMONGRASS FEAT. JANE MAXIMOVA – “SEVEN”

Otmjeno i opuštajuće

Lemongrassmusic je eklektična, neovisna glazbena etiketa koja proizvodi glazbena izdanja visoke klase, koja proširuju opseg žanra istražujući Lounge, Chillout, Ambient, NuJazz, TripHop, Electronic World Music, Deep House, Soul i još mnogo toga.

Kada se glumac Roland Voss udružio sa svojim bratom Danielom kako bi pokrenuli vlastitu izdavačku kuću 2005. godine, obojica nisu očekivali da će rasti do takvog međunarodno poštovanog glazbenog brenda kao što je danas. U početku je njihov središnji fokus bio na samostalnoj platformi za vlastite različite projekte i produkcije kao što su Lemongrass, Weathertunes, Five Seasons i Jasmon, pri čemu je nepotrebno reći da je Lemongrass ostao središte njihovog rada.

Filozofija etikete potaknuta je optimizmom i ljubavlju prema kreativnom izražavanju umjetnika pod njihovim okriljem. Čini se da ta vizionarska potraga povećava kvalitetu njihovih izdanja kao značajnu razliku. Tvrdnja da se “umjetnici osjećaju kao kod kuće u Lemongrassmusic” nije fraza, to je svakodnevna stvarnost i preduvjet da glazba nosi pozitivne vibracije i toplinu koja prati njihov izraz kreativnosti.

Lemongrass (limunska trava) je podražaj za nekoliko ljudskih osjetila. Naš jezik i nos potaknuti su svježim okusom citrusa biljke, a naše uši dobivaju blagodjelujuće glazbene tretmane Roland Voss-ovog projekta. Osnovan je 1996. godine kada je za svijet Lounge & Chillout bio neotkriveno otvoreno polje kreativnosti, što se pokazalo kao savršen prostor za mnogobrojne Rolandove glazbene interese. Tijekom mnogih godina, prepoznatljiv Lemongrass zvuk razvijen je u kreativnom procesu sazrijevanja.

Sada kulminira izdavanjem novog albuma pod nazivom ‘Seven’ koji slavi sedam godina suradnje Roland Voss-a i pjevačice iz Moskve, Jane Maximova-e, čiji se baršunasto mekani vokali predivno harmoniziraju s atmosferskim kolažima na albumu. Svih sedam pjesama na mini albumu su likvidne lounge teme koje proizlaze iz njihove plodne kontinuirane suradnje, uz instrumentalno zarobljavanje koje dijeli prostor s primamljivim vokalnim segmentima na albumu, pri čemu svaka pjesma ima svoj osebujan izraz, a valovi otmjenosti prelaze preko slušatelja, s mnogo izmjena i iznenađenja.

Oblikovan očaravajućom dubinom, album je stvoren bez pritiska potpuno novih glazbenih pejzaža, ali s pozadinom dobro poznatih tehnika. Vješto uravnotežen, s jedne je strane downtempo chill ugodne vrste, savršen za opuštajuću šetnju tijekom toplog popodneva, s druge strane izvanredno odabrani jazz i rijetki swing uzorci s dobro ukomponiranim opuštenim ritmovima, a s treće strane ambijentalni pasaži s obiljem prostora za zvukove i eksperimente, kao početna točka za lijepe, slatke glazbene teme. Ovaj stilski koktel u kombinaciji sa zanimljivim zvukom i visokom produkcijom stvara vrlo dobar glazbeni materijal, i više je nego sposoban stvoriti zapanjujuće melodije. Možda vas ti zvukovi i neće iznenaditi, ali dobro ih je pažljivo slušati kako bi vidjeli njihov skriveni potencijal.

Naše uši su umorne od kompjuterski izrađenih pjesama s gigabajtima semplova, ali moramo priznati da su pojedina djela vrijedna pažnje. A ponekad su u nekim sredinama (ne samo u hotelskim predvorjima) ovi glatki ritmovi vrlo učinkoviti.


Lemongrass feat. Jane Maximova – “Let The Day Begin”

Lemongrass feat. Jane Maximova – Not The End

Lemongrass feat. Jane Maximova – “Pacific”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Lemongrass

Related Posts

Božidar CelićBožidar Celić // 07.08.2019Pregledi: 193

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana