No Banner to display

Koncerti

The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Little Sisters – Split, Paradox / 18. Listopada-2019.
Visoki Napon – Split, Rock-O Bar / 18. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Šumski – Split, Circus (Monty Python) / 18. Listopada-2019.
Ultimatum – Split, Circus (Monty Python) / 19. Listopada-2019.
MILE KEKIN & Band – Split, BackBar PLAN B / 19. Listopada-2019.
Peter Smith & Hosters – Split, Circus (Monty Python) / 22. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Alive & Massimo Canfora – Split, Metal Klub EKS / 24. Listopada-2019.
Atheist Rap – Split, Circus (Monty Python) / 25. Listopada-2019.
Tajni Gaz (Balašević tribute) – Split, BackBar PLAN B / 25. Listopada-2019.
11th Croatian Blues Challenge – Zagreb, Hard Place / 25. Listopada-2019.
Atheist Rap – Split, Circus (Monty Python) / 26. Listopada-2019.
Hladno Pivo – Split, Studentski dom Kampus / 26. Listopada-2019.
Jufkamental – Split, Circus (Monty Python) / 31. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Dreamers – Split, BackBar PLAN B / 22. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
M.O.R.T. – Split, Spaladium Backstage / 30. Studenog-2019.
Neno Belan & Fiumens – Split, BackBar PLAN B / 30. Studenoga-2019.
Flashback (Bajaga Tribute) – Split, BackBar PLAN B / 06. Prosinca-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
The Souler – Split, Dreamer Bar / 13. Prosinca-2019.
Urban & 4 – Split, BackBar PLAN B / 14. Prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Dreamers (Bijelo Dugme tribute) – Split, BackBar PLAN B / 20. Prosinca-2019.
Pavel – Split, BackBar PLAN B / 28. Prosinca-2019.
Apocalyptica – Zagreb, Tvornica Kulture / 20. Siječnja-2020.
Celine Dion – Zagreb, Arena / 05. Lipnja-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Recenzije

LEMONGRASS FEAT. JANE MAXIMOVA – “SEVEN”

Otmjeno i opuštajuće

Lemongrassmusic je eklektična, neovisna glazbena etiketa koja proizvodi glazbena izdanja visoke klase, koja proširuju opseg žanra istražujući Lounge, Chillout, Ambient, NuJazz, TripHop, Electronic World Music, Deep House, Soul i još mnogo toga.

Kada se glumac Roland Voss udružio sa svojim bratom Danielom kako bi pokrenuli vlastitu izdavačku kuću 2005. godine, obojica nisu očekivali da će rasti do takvog međunarodno poštovanog glazbenog brenda kao što je danas. U početku je njihov središnji fokus bio na samostalnoj platformi za vlastite različite projekte i produkcije kao što su Lemongrass, Weathertunes, Five Seasons i Jasmon, pri čemu je nepotrebno reći da je Lemongrass ostao središte njihovog rada.

Filozofija etikete potaknuta je optimizmom i ljubavlju prema kreativnom izražavanju umjetnika pod njihovim okriljem. Čini se da ta vizionarska potraga povećava kvalitetu njihovih izdanja kao značajnu razliku. Tvrdnja da se “umjetnici osjećaju kao kod kuće u Lemongrassmusic” nije fraza, to je svakodnevna stvarnost i preduvjet da glazba nosi pozitivne vibracije i toplinu koja prati njihov izraz kreativnosti.

Lemongrass (limunska trava) je podražaj za nekoliko ljudskih osjetila. Naš jezik i nos potaknuti su svježim okusom citrusa biljke, a naše uši dobivaju blagodjelujuće glazbene tretmane Roland Voss-ovog projekta. Osnovan je 1996. godine kada je za svijet Lounge & Chillout bio neotkriveno otvoreno polje kreativnosti, što se pokazalo kao savršen prostor za mnogobrojne Rolandove glazbene interese. Tijekom mnogih godina, prepoznatljiv Lemongrass zvuk razvijen je u kreativnom procesu sazrijevanja.

Sada kulminira izdavanjem novog albuma pod nazivom ‘Seven’ koji slavi sedam godina suradnje Roland Voss-a i pjevačice iz Moskve, Jane Maximova-e, čiji se baršunasto mekani vokali predivno harmoniziraju s atmosferskim kolažima na albumu. Svih sedam pjesama na mini albumu su likvidne lounge teme koje proizlaze iz njihove plodne kontinuirane suradnje, uz instrumentalno zarobljavanje koje dijeli prostor s primamljivim vokalnim segmentima na albumu, pri čemu svaka pjesma ima svoj osebujan izraz, a valovi otmjenosti prelaze preko slušatelja, s mnogo izmjena i iznenađenja.

Oblikovan očaravajućom dubinom, album je stvoren bez pritiska potpuno novih glazbenih pejzaža, ali s pozadinom dobro poznatih tehnika. Vješto uravnotežen, s jedne je strane downtempo chill ugodne vrste, savršen za opuštajuću šetnju tijekom toplog popodneva, s druge strane izvanredno odabrani jazz i rijetki swing uzorci s dobro ukomponiranim opuštenim ritmovima, a s treće strane ambijentalni pasaži s obiljem prostora za zvukove i eksperimente, kao početna točka za lijepe, slatke glazbene teme. Ovaj stilski koktel u kombinaciji sa zanimljivim zvukom i visokom produkcijom stvara vrlo dobar glazbeni materijal, i više je nego sposoban stvoriti zapanjujuće melodije. Možda vas ti zvukovi i neće iznenaditi, ali dobro ih je pažljivo slušati kako bi vidjeli njihov skriveni potencijal.

Naše uši su umorne od kompjuterski izrađenih pjesama s gigabajtima semplova, ali moramo priznati da su pojedina djela vrijedna pažnje. A ponekad su u nekim sredinama (ne samo u hotelskim predvorjima) ovi glatki ritmovi vrlo učinkoviti.


Lemongrass feat. Jane Maximova – “Let The Day Begin”

Lemongrass feat. Jane Maximova – Not The End

Lemongrass feat. Jane Maximova – “Pacific”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Lemongrass

Related Posts

Božidar CelićBožidar Celić // 07.08.2019Pregledi: 262

Flash news

Objavljeni potencijalni stanari Kuće Slavnih (Rock & Roll Hall of Fame) za 2020-tu godinu. Prica se ponavlja, kupusara zvana raspored po žanrovima, bez fokusiranja na važnost i veličinu se nastavlja. Da ne duljim, imena, Judas Priest, Motörhead, Nine Inch Nails, Soudgarden, MC5, T. Rex, Thin Lizzy, Notorious B.I.G., Whitney Houston, Pat Benatar, Dave Matthews Bands, Depech Mode, the Doobie Brothers, Kraftwerk, Rufus Featuring Chaka Khan i Todd Rundgren.
Normalno, najvećih iz prog miljea opet nema. Postaje dosadno više pisati o tome.
Po drugi put je pulover kojeg je Kurt Cobain nosio na snimanju danas već legendarnog MTV Unplugged, na prodaju. Prvi put je kupljen za simboličnu sumu od pišljivih 137 000 dolara, a ovaj put se očekuje sitnica od 200 000 dolara. E da, pulover nikad nije opran, ..
Eagles najavili novu turneju sljedeće godine. Na njoj bi trebali izvoditi cijeli hit album „Hotel California“. Najava je stigla nakon tri rasprodana koncerta u Las Vegasu, gdje su nastupili u pratnji simfonijskog orkestra i zbora.
Ozzy Osbourne je ponovo odgodio dio turneje maštovitog naziva, “No More Tours 2”, koju je trebao odraditi po UK i Europi. Datumi u Svibnju sljedeće godine za američki kontinent ostaju isti. Ozzy se ne oporavlja od operacije kako je bilo predviđeno, te je ovaj korak bio neminovan.
Jimmy Page najavio izdavanje novog albuma „Catalyst“, ali samo s lirikom (spoken-word album). Liriku je napisala Scarlett Sabet, s kojom je Jimmy trenutno u vezi. O njegovom solo albumu koji se rađa već jedno dvadesetak godina, ni riječi!
Trakavica oko ujedinjenja i novog materijala grupe the Kinks se nastavlja. Ovaj put, po tko zna koji put, izgleda ozbiljno. Oba su brata Davies izjavila da rade na novom materijalu neslužbeno nazvanim “Project Kinks”
Aj da vidimo i to čudo!
Warren Haynes najavio novi album grupe Gov’t Mule.
Fleetwood Mac su napokon objavili da nastavljaju s turnejom koja je prekinuta radi bolesti Stevie Nicks. Objavljeni su novi datumi sa zaključno 16. Studenoga kad će s koncertom u Las Vegasu turneja završiti.
Metallica odgodila/otkazala već najavljenu turneju.
Razlog?
James Hetfield se mora vratiti na rehabilitaciju.
Mora bit da je gusto!
Kako bi obilježili pola stoljeća od izdavanja velikog albuma „the Decline and Fall of the British Empire“, (i usput odštancali lijepe škude!), grupa Kinks je najavila posebno izdanje koje će sadržavati do danas neobjavljenu pjesmu “The Future”, nastalu i snimljenu u vrijeme nastanka albuma.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Garcia Peoples – “One Step Behind”
Vision Divine – “When All The Heroes Are Dead”
Darío Mekler – “Retrofuturismos” EP
Fen – “The Dead Light”
Anthon Norwell Experiment – “Under My Dreams …Or My Skin”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana