No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Recenzije

NAD SYLVAN – “THE REGAL BASTARD”

Ne baš kopile!

Dali je ovo moguće u 2019-toj?

Ne mogu reći da mi je Nad Sylvan bas nepoznat. Znam ga kao lead vocal u genijalnom Hackettovom Genesis Revisted bandu.
Reka sam sam sebi kada sam ga sluša “opa šta je frajer skinija Gabriela”.

Tako vozeći po njemačkim auto banovima od inspekcije do inspekcije moj mili streaming servis mi je priredija pozitivni šok. Nešto mi je uletilo u uvo tako da sam se “smrza”. Pogledam na display, a ono Sylvian i pisma “I am the sea”

Ovo je kratki uvod da vam predočim moj prvi susret s albumom švedskog prog mahera Nad Sylvana (američkih korijena), „The Regal Bastard“.

Na albumu svira sama krema engleskog prog miljea, Steve Hackett, Nick ’Virgillio, Guthrie Govan i Tony Levin.
Pametnome dosta!

Sam album je koegzistentan i relativno kratak, ali DINAMITAN !!!!!!
Jednostavno ne znam kad sam u zadnjih par godina čuja album tako pametno muzički koncipiran i muzički kvalitetan. Ovo je album koji ne podliježe stereotipima. Zahtjeva punu koncentraciju pri slušanju. Unutar prividno jednostavne muzičke forme krije se izuzetno kompleksno djelo koje se sluša i sluša. Svakim novim slušanjem sam album se otvara kao cvit… . Istina nema improvizacije, ali svega drugog ima na tone, od mistične, tjeskobne atmosfere do solaža kojih se ne bi posramili prog klasici 70-tih.


Nebi tija nabrajat pismu po pismu, jer nema smisla. Izuzetna je hrabrost DANAS izdati album koji ne podliježe stereotipima, koji nije plitak, album koji ne podilazi, već traži od slušatelja poštovanje i pažnju.

Zato dragi moji CD na player ili nešto drugo…. , i dajte albumu gospodina Nad Sylvana, „The Regal Bastard“, šansu, nećete se pokajat.

P.S. Surfajući netom našao sam podatak da je “The Regal Bastard” treći album vampirske trilogije autora. Da sam sebi domaći rad i posluša album iz 2015 –te, ”Courting the widow”, te album iz 2017-te, “The bride said no”.
Što reći?
FENOMENALNO!!!!

Imam što slušat ovo lito!
Toliko!


Nad Sylvan – “I Am The Sea”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Nad Sylvana

Related Posts

Marin HrabarMarin Hrabar // 28.07.2019Pregledi: 151

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana