No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

IGGY POP – „FREE“ / NAJAVA!

Neki drugi Iggy, aha, kako da ne ..!

Iggy Pop!

Čovjek koji je u životu bio više gladan nego sit, čovjek koji je u životu toliko toga napravio, a opet, “nije napravio ništa” po čemu bi ga globalni mediji uzdigli na razinu koju zaslužuje.

Iggy Pop je ikona rocka, koji je stjecajem okolnosti postao “djedica” garažnog zvuka i “pra-pra-pra-djeda” punka. Ne u naznakama, ne u nekom polazištu od kojeg je nešto krenulo, već kao uobličeni, definirani izričaj koji je čekao svoj trenutak.

Pa ni onda, kad je taj trenutak došao, kad su svi gazili preko njega u medijskom prostoru i to s „njegovom“ muzikom, Iggy Pop je bio “low“, toliko da je bilo razdoblja kad se bavio mišlju ostaviti se muzike. No, i ovo je samo retorika, jer Iggy Pop jest muzika, kao što je muzika Iggy Pop.

Iz gliba siromaštva nakon The Stoogesa s kojima je btw utabao put u besmrtnost, izvlači ga David Bowie, koji mu piše pjesme i producira albume. Pa ni onda Iggy ne dobiva globalno priznanje i neminovno dolazi do gubitka samopouzdanja. Teško je predočiti nekom sa strane da je frontman The Stoogesa, čovjek koji u svom opusu ima albume kao što je “Idiot”, ima pjesme „Passenger“ i „Lust For Life“, s kojima je čak dolazio na Billboard, na kraju ipak ostane sam i na vjetrometini svojih neispunjenih očekivanja.

Novo je stoljeće počelo stvari postavljati na svoje mjesto i Iggy polako, ali sigurno počinje zauzimati zaslužene pozicije. Njih je definitivno cementirao posljednjim albumom „Post Pop Depression“, koji je, malo je reći, briljantan. (o ovom albumi više možete naći ovdje i ovdje!).

U međuvremenu Iggy postaje headliner i (medijska) slava, iako malo kasno, ipak kuca na njegova vrata. U tom ozračju, Iggy lansira najavu novog albuma simptomatičnog naziva “Free”. Naslov već u startu puno govori, kako o sadržaju, tako i o samom tvorcu.

O albumu se ne zna puno, tek da je Iggy na njemu pokušao pronaći put u slobodu i to na način da na sebe preuzima ulogu “govornika” drugih umjetnika. Drugim riječima, izgleda da će Iggy na albumu izvoditi tuđe stvari. Ništa lošega u tome, jer i ta je njegova strana i te kako snažna. Prema izjavama samog Iggyja, bit će to prvi album na kojem se riješio nesigurnosti koja ga je pratila dugi niz godina, (ali i rezultirala nastankom dobrih albuma!).

Album “Free” će izaći 06. Rujna, skoro tri godine od izlaska prethodnika „Post Pop Depression“.

Kao pilot je izdana istoimena singlica “Free”, ali samo na Deezeru i Google Playu. Oni koji nemaju ove servise u pretplati, morat će se za sada zadovoljiti kratkim isječkom kojeg možete čuti dolje.

Iako Iggy kaže da će ovaj album biti iznenađenje i donijeti jednog drugog Iggyja, teško se othrvati osjećaju da Iggy uvijek ostaje Iggy, ma u kojem pakovanju se ponudio gladnoj publici.

Nema šanse da me novi album demantira!


Iggy Pop – „Free“

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Iggy Popa

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 23.07.2019Pregledi: 100

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana