No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Lokalna scena, Vijesti

PARNI VALJAK – TROGIR, KULA KAMERLENGO / 24. SRPNJA-2019. / NAJAVA!

Bit će to dobar koncert!

Parni Valjak je na turneji.

Ime turneje „Runda 44“ dolazi od godina, i to od dana kad je grupa golobradih klinaca osnovala bend kojem su dali ime, Parni Valjak, pa do danas.
Sam izbor imena je ukazivao na smjer u kojem će se kretati muzika grupe.

Prvi album „Dođite na show!“, kojeg je nosila singlica „Prevela me mala“, nije baš upućivao da će bend dočekati ozbiljnije godine, a pogotovo ne skoro pola stoljeća rada. Naime, muzika na albumu je bila na granici infantilnosti, ali publika ju je prihvatila.

No, već su sljedeći albumi donijeli ozbiljnost u pristupu, pažljivo su bili brušeni i nosili su evoluirani izričaj, koji ni jednog trenutka nije gubio svoje uporište s kojeg je krenuo prvom notom prvog albuma. Jednostavno, Hus i ekipa su majstorski plovili godinama koje su ostavljali iza sebe, albumima koje su snimali osvajali top liste, koncertima osvajali teren, da bi novo stoljeće dočekali kao institucija domaće scene.

Svojim su opusom stvorili izuzetno atraktivnu bazu za žive nastupe te su im oni ona udarna igla koja pokreće eksploziju auditorija koji prisustvuje njihovim koncertima. Standard produkcije su postavili visoko, tako da tu ljestvicu rijetki na našoj sceni uspješno preskaču.

Sve nabrojeno će se odvijati pred našim očima, tijekom ove turneje koja obuhvaća i koncert u kuli Kamerlengo u Trogiru. Sigurno je da će sparana noć postati još sparnija kad je prekrije adrenalin s pozornice.

Parni Valjak će na koncertu pored svojih standarda izvesti odabrane kompozicije novog albuma “Vrijeme”, koji je objavljen u prosincu prošle godine, ali je već zauzeo svoje mjesto, kako u opusu benda tako i u muzičkoj sredini naše scene.

I kad se sve zbroji i malo toga oduzme, ispada da nas čeka veliki koncert.
Koliko veliki, ostaje da vidimo?!

Trogir će 24. Srpnja biti centar rock scene u Hrvatskoj, budite dio tog trenutka!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 20.07.2019Pregledi: 895

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana