No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Lokalna scena

AKLEA NEON – “POLA PUTA”

novo, novo, … !

Aklea Neon, mlada osječka afro-soul ethno-beats senzacija, objavila je drugi singl “Pola puta”.

Zarazni afro ritam i melodičan vokal uz mantričke ethno dionice Akleu smještaju među glazbena iznenađenja godine. Još jedna posebnost ove putujuće glazbenice je što nastupa kao one-woman-band.

“Ljudi me uvijek čudno gledaju kad kažem da nastupam sama s gitarom, MIDI controllerom i looperom. Dvije zadnje riječi većina ne razumije pa sam videom za moj drugi singl “Pola puta” htjela demistificirati kako ja stiskanjem gumbića i nasnimavanjem uživo odsviranih glazbenih sekvenci ili glasova iz ničega, na licu mjesta, stvorim pjesmu”, objašnjava Aklea te dodaje o novom singlu kako je “Zarazna, energična, plesna – lovim ja nju, lovi ona mene. Nemam niti trenutka predaha kada ju izvodim uživo i zato ju obožavam, stalno se transformira. Plesna himna jedne slobodne zaigrane žene.”

Slojeviti glasovi uz konge i melodične bas dionice “Pola puta” čine plesnom himnom, a Aklea je video snimila prilikom svog trećeg posjeta Londonu u kojemu snima i ostatak albuma prvijenca. “Ovoga puta, imala sam i malu pomoć u live izvedbi”, priznaje Aklea, “multiinstrumentalist i producent Undular dodao je živost u bas i bubanj dionice koje bih inače odsvirala na synthu.”

“Pola puta” je zbog specifičnosti zvuka i jake poruke koju izražava Aklein melodični vokal uvršten u kompilaciju Femme Nouvelle Aquarius Recordsa. Ovaj snažan projekt, objavljen u lipnju, okuplja 10 najjačih ženskih kantautorskih imena hrvatske glazbene scene. “To je pokret, a ne projekt”, naglašava Aklea“buđenje izvorne ženstvenosti buja svuda oko nas pa tako i u glazbi, a ja sam bebica kompilacije, najmlađa i s najmanje objavljenih singlova. Mogu se samo diviti kako su mi se zvijezde poklopile da budem u društvu naših diva-alternative. Zato ovu pjesmu poklanjam svim ženama, prijateljicama, mamama, vrtirepkama kao soundtrack za sve ono što u danu trebaju napraviti lakog koraka.”

*Tekst je prenesen s promo materijala matične kuće Aquarius Records!


Aklea Neon – “Pola Puta”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 19.07.2019Pregledi: 67

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana