No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

ROCK / AKUSTIčNI UVODI – ALL TIME TOP!

Kao i svaka lista, samo malo gore .. !

Jedan od najvećih on line magazina na globalnoj sceni, Guitar Player (guitarplayer.com), je nedavno donio listu naj .. naj.. akustičnih uvoda u rock kompozicije.

Nemam pojma koji su kriteriji bili prisutni pri uvrštavanju na njoj, ali da su neke kompozicije uletile preko reda, u to nema sumnje. Kako drugačije objasniti da je van liste ostalo više i te kako boljih uvoda od onih koji su prezentirani. Samo nasumičnim nabrajanjem, bez kopanja po memoriji, isplivalo je petnaest kompozicija čiji su uvodi zaslužili biti na listi.

Idemo redom.
Jethro Tull i epska, “Tick As Brick”, allooo … , ima li koga ..? Kako objasniti odsustvo antologijskog, nezaboravnog akustičnog uvoda kompozicije “John Barleycorn Must Die”, grupe Traffic, … , kako uopće gledati na listu top 10 na kojoj nema uvoda u fenomenalnu “Solsbury Hill “, Petera Gabriela, dalje, gdje je “Where Do You Think You’re Going? “, Dire Straitsa, možda najatmosferičniji akustični uvod u neku kompoziciju koji je ikada napisan, pa čudesni uvod u “Pinball Wizard”, grupe the Who, pa “From the Beginning”, Emerson, Lake & Palmera, pa veliki hit grupe Heart, “Crazy for You”, dalje, “Here Comes the Sun”, the Beatlesa, koja je obilježila kraj šezdesetih, a o “Roundabaout”, grupe Yes, kao kamenu temeljcu progresivne muzike ne treba trošiti riječi, pa “Babe I Gona Leave You”, Led Zeppelina, (isuse kako su ovo mogli preskočiti .. ) ??, “Closer to the Heart” i Rush, “Over the Hills and Far Away”, Led Zeppelina, “Norwegian Wood”, The Beatlesa, “Angie”. The Rolling Stonesa, (iako u originalu izvedena na el. gitarama), “Hotel California”, the Eaglesa, i niz se nastavlja ….

Dakle, za ovaj put pogledajte listu koju je sastavio magazin Guitar Player, a ovime najavljujem MLP-U listu.


John Mellencamp – “Jack and Diane”

Tesla – “Love Song”

Ozzy Osbourne – “Mama I’m Coming Home”

Boston – “More Than a Feeling”

Eric Clapton – “Tears in Heaven”

Led Zeppelin – “Stairway to Heaven”

Bon Jovi – “Wanted Dead or Alive”

Pink Floyd – “Wish You Were Here”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 17.07.2019Pregledi: 102

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana