No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Recenzije

SNOWY WHITE AND THE WHITE FLAMES – „THE SITUATION“

Blues uz čašu crnog vina

Naizgled zadovoljan živeći u sjeni velikana većinu svoje karijere, Snowy White je jedan od nekoliko britanskih klasičnih blues orijentiranih gitarista – glazbenika čiji zvuk, tehnika i stil odražavaju originalnost bluesa uz uzbuđenje suvremenog rocka.

Naime, od kasnih 1960-ih, njegovo karakteristično sviranje gitare prisutno je na mnoštvu snimaka i pozornica, bilo kao član Thin Lizzy-ja, suradnjom s Peter Green-om, kao nezamjenjiv turistički glazbenik Pink Floyd-a i kasnije Roger Waters-a, ili kao visoko cijenjeni solo umjetnik.

Razvio je vlastiti izraz bluesa, kombinacijom jasnih, čistih blues fraza i povremeno oštrih rifova, u stilovima od bluesa i bluesrocka do gotovo jazz/rock fusiona, koji su prepoznatljiva značajka njegovih vrlo osobnih pjesama, koje, iako mogu imati zvuk koji podsjeća na glazbu od prije nekoliko desetljeća, nisu nostalgičan povratak glazbene prošlosti.

Članovi The White Flames-a su odreda izvrsni glazbenici – oni stvaraju zvukove, raspoloženja i ritmove koji nadopunjuju Snowy-jev vokal i gitaru.

Stoga ne čudi da će ovogodišnji album ‘The Situation’ zasigurno zapeti za svačije uho, bez obzira na glazbene afinitete, jer je jednostavno pun sjajne glazbe.

Ovdje je velika kompleksnost glazbe – sve je to prilično blues, premda gotovo da nema klasičnih blues manira, a kamoli rifova, nadasve s mnogo varijacija u ritmu i stilu, a da se pritom zadrži integritet i opušten osjećaj. Meke i nježne melodije, na momente melankolične, teku između glatkih i opuštenih vokalnih linija te krhkih, delikatnih gitarskih dijelova podržanih osebujnim pasažima klavijatura, bas linijama i blagom, ali čvrstom ritmikom, te pojačane modernom produkcijom.

No, iako je gitara ponekad prilično istaknuta, nikada ne postoji osjećaj da je bilo koja pjesma napisana zbog gitare. Naprotiv, evidentno je da se Snowy oslanja na vlastiti osjećaj u mnogim instrumentalnim ispunama koje postavlja, suzdržavajući se od egoističnih istupa.

U pojedinim trenucima suptilno se poigrava s latino ugođajem, što dovodi do očiglednih usporedbi sa Santana-om, ali uglavnom, u okviru razumno rigidnih blues parametara koje je sam postavio.

Album otkriva sve vrste emocionalnih stanja i situacija autora tijekom nastajanja ovih kompozicija. Takav pristup čini album vrlo osobnim, dajući mu emocionalnu dubinu i autentičnost koja dolazi uz svaku od melodija, a blues je, već u samoj svojoj biti, savršena podloga za takva iskustva, osjećaje i emocije.

‘The Situation’ je album koji poziva na ponovno slušanje, kako bi u potpunosti uživali u njegovim višeslojnim ponudama, kao prekrasan balzam večeri uz čašu malo skupljeg crnog vina, isključenog mobitela (telefona), prigušenog svjetla, lagano omamljeni i duboko zavaljeni u fotelji.

Autor: Božidar Celić

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Snowy White And The White Flames – “The Situation”

Snowy White And The White Flames – “This Feeling”

Snowy White And The White Flames – “Migration”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Snowy White-a

Related Posts

Božidar CelićBožidar Celić // 21.07.2019Pregledi: 368

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana