No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

FORBES & ROCKERI!

Money makes the world go round!

Forbes je institucija kojoj se vjeruje i na istinitosti informacija već desetljećima gradi reputaciju. Stoga, nema razloga da se ne vjeruje najnovijim izvještajima koji su došli iz uredništva, a koji kažu da su u razdoblju 2018./2019. godine, od rockera, najviše zaradile grupe the Eagles, Elton John i Metallica.

Sume koje se iznose su vrtoglave, počevši od the Eaglesa uz koje se veže ravno 100 milijuna dolara, sve do Dave Matthews Banda, sa (skromnih), 39 milijuna dolara.

Između su se smjestili Elton John, Guns N’ Roses , …., uglavnom, sa sumama od kojih se vrti u glavi. Kako bi ta vrtnja imala što bolji spin, napomenimo i to da the Eagles po nastupu inkasiraju 3.5 milijuna dolara, dok su rekorderi pa zaradi po nastupu Guns N’ Roses, s vrtoglavih 4 milijuna dolara, ali s opaskom, da su u dijelovima turneje koja još traje uzimali i 5 milijuna dolara.

U zaključku izvještaja stoji da sume koje se vrte oko nastupa superzvijezda nikada nisu bile veće, cijene karata nikada skuplje, te da se u proteklom periodu na koji se odnosi lista, a u odnosu na prošlo razdoblje, ukupno inkasiralo 250 milijuna dolara više.

Na ovu skračenu rock listu nema pop izvođača, kao ni iz drugih glazbenih formi. U njima vodi Taylor Swift, sa zaradom od 185 milijuna dolara od nastupa, dok je Kanye West iza nje s 150 milijuna dolara. Miljenik pop miljea, Ed Sheeran je odmah iza njih s 110 milijuna dolara.


Pogledajte kako izgleda ovogodišnja Forbesova lista rockera.
(lista sadrži 100 najprofitabilnijih izvođača!)

8. Eagles – $100m
19. Elton John – $84m
30. Metallica – $68.5m
53. Billy Joel – $53m
59. Fleetwood Mac – $49m
62. Paul McCartney – $48m
71. Guns N’ Roses – $44m
83. Rolling Stones – $41m
92. Dave Matthews Band – $39m

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 15.07.2019Pregledi: 115

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana