No Banner to display

Koncerti

Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Ča-val – Zagreb, Bogaloo / 11. Listopada-2019.
Brkovi – Split, Spaladium backstage / 12. Listopada-2019.
The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Recenzije

BRUCE SPRINGSTEEN – „WESTERN STARS“

Bossov samo dobar album

„Western Stars“ je 19-ti po redu Springsteenov album.

Boss mi je puno drag. Za gledat ga uživo nije mi bilo teško uputit se put Milana, Rima , Berlina…. Njegove ploče od gusta poslušam.

Međutim za mene je esencija Bossa u njegovoj kolaboraciji sa E-Street bendom. Nijedan njegov solo album (osim „Nebraska”) nije mi baš lega. To se ne odnosi na „Seeger Session Band“ album koji spada u jednu sasvim drugu kategoriju.

Album „Western Stars“ ima 13 pjesama. Snimljen je u Springsteenovom kućnom studiju. Snimak je kao i svi današnji odličan. Ispoliran do toga da postane dosadno tražiti neku falingu. Od poznatih faca na albumu nastupa jedino Paty Sciafa supruga od Springsteena. Paty je izvanredna umjetnica, te se njezin utjecaj osjeća na samom albumu.

Po riječima samog Springsteena album je posveta Kalifornijskoj muzici sa kraja 60-tih i početka 70-tih. Muzicki izražaj je nježan, melankoličan i može se reći sjetan.

Springsteen ima 69 godina. I to se osjeća na albumu. Sam naziv albuma „Western Stars“ asocira na zapad života, svođenje računa sa samim sobom …. .

Kada nekoga voliš , ne mozeš biti objektivan ali…. , ovaj mi album nije baš seja. Previše je ušao u AOR vode. Više mi lići na odrađivanje gaže ili neke stavke iz ugovora s diskografskom kućom.

Ploča se sluša lako, ali ja jednostavno nemam potrebu da je stalno vrtim… . Ima par lipih pisama . Najviše mi legla „Sleepy Joe’s caffe“ Lipa mi je i „Tuscon Train“.

I to bi bilo to, očekivao sam puno više.

Sada, bacati album u blato, …. .

Album definitivno nije za baciti. Kad vidimo koliko se smeća izda i što je najgore, sluša, ovaj album je svjetionik u mraku.

Međutim Boss uvijek daje na neki način više, to više nisam našao na ovom albumu.
Album je SAMO DOBAR!

U svakom slučaju preporučujem ga za slušanj!

Triba se strpiti, najavljen je novi album s E-Street bandom. Potom turneja, … . To će biti , nadam se druga i daleko lipša priča.

 

Autor: Marin Hrabar

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Bruce Springsteen – “Hello Sunshine”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Bruce Springsteena

Related Posts

Marin HrabarMarin Hrabar // 22.06.2019Pregledi: 538

Flash news

Ric Ocasek – R.I.P.!
Preminuo suosnivač, kompozitor i vokal grupe Cars.
Tool je sa svojim novim albumom “Fear Inoculum”, svrgnuo Tailor Swift s trona Billboard. Po samom objavljivanju album je u prvom danu prodan u, za danas, nevjerojatnom broju od 270 000 primjeraka. Album je isto tako na top listama diljem svijeta, i to na samom vrhu, među prvih pet (Njemačka, Holandija, Irska, Italija i Finska), dok je u Australiji zasjeo na prvo mjesto.
“That’s What It’s All About”
Svaka pjesma koja se u bilo kojem obliku pojavila na ovogodišnjoj MTV fešti, bilježi povećanje prodaje u prosjeku od 74%!
Istovremeno, boost u streamingu u industriji je zabilježio povećanje od 17% !
Bon Jovi objavio da radi na novom albumu, „Bon Jovi: 2020.“. Ne navodi se ni približan datum izdanja, samo da će se lansirati negdje sljedeće godine. (kako i sam naslov sugerira!)
Neil Young napokon objavio ime novog albuma kojeg će snimiti s pratećom grupom Crazy Horse. „Colorado“ će biti prvo studijsko izdanje ove formacije još od davne 2012. godine, kad su izdali album „Psychedelic Pill“. Paralelno s izdanjem albuma, bit će lansiran i dokumentarac o nastanku albuma, „Mountaintop Sessions“.
Priča o relikvijama se nastavlja. Ovaj je put u glavnoj ulozi Les Paul koju je Duane Allman koristio na snimanju antologijskog albuma “Layla“. Ova je gitara ujedno i postala sinonim za prvu fazu života grupe, prije nego je Duane poginuo u prometnoj nesreći. Postignuta cijena, prava sitnica, 1.25 milijuna dolara!
Jedna od najatraktivnijih koncertnih atrakcija današnjice, Foo Fighters, su najavili novi album u sljedećoj godini.
Biografija Stevie Ray Vaughana, „Texas Flood: The Inside Story of“, je postala best seller u Americi.
Zdravko Širola – Cajo – R.I.P.!
Preminuo bivši član Atomskog skloništa u kojem je svirao bubnjeve od 1981. do 1987. godine.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Eloy – “The Vision, The Sword & The Pyre (Part II)”
Flying Colors – “Third Degree”
Forest Field – “Seasons”
Uneven Structure – “Paragon”
Moron Police – “A Boat on the Sea”
Astrosaur – “Obscuroscope”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana